Vraag het aan
Image default
Zakelijk

Je lening aflossen? Zo bereken je het!

De huizenmarkt staat al enige tijd ongunstig voor nieuwe kopers. Het huizentekort helpt daar ook niet aan mee. Het is eindelijk gelukt om een leuk huisje te vinden voor een goede prijs, dan komen er nog allemaal andere kosten bij. De maandelijkse lasten berekenen is dan heel wat werk. Wat moet er nu allemaal bijgeteld worden? De auto moet volgetankt zijn, de kinderen moeten naar school, de boodschappen worden gehaald. En nu moet ook nog de lening voor het huis worden afgelost. Het is dan erg fijn om van tevoren te weten waar je aan begint. Hier kun je de aflossing lening berekenen. Je komt er eenvoudig achter hoeveel het maandelijkse bedrag is om af te betalen.

Verschillende hypotheken

De aflossing die je maandelijks moet betalen hangt af van de soort hypotheek die je hebt. Er zijn tegenwoordig verschillende opties om uit te kiezen. De meest voorkomende opties zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Mensen weten zelf niet altijd wat goed bij hen past. Het is niet verplicht maar het is daarom sterk aan te raden om alle mogelijke opties door te lopen met een hypotheekadviseur. Deze heeft meer ervaring en biedt opties met de beste rentepercentages en bij de juiste bank. Een adviseur kan ook met je persoonlijke situatie bekijken en zorgt dan voor de optie die het beste past bij je financiële situatie. Verder is hiermee ook een heleboel tijd te besparen, tijd die jij nu kan gaan steken in het creëren van je eigen huis.

Je droomhuis bereiken

Uiteindelijk heb je dan een leuk huisje kunnen kopen. Nu woon je op jezelf of misschien wel met een partner en kinderen. Helaas ben je er dan nog niet. Je wilt vaak de muren een nieuwe kleur geven, of de vloer vervangen. De badkamer misschien zelfs een nieuw leven inblazen. Dat kost ook allemaal geld. En je wilt natuurlijk ook wat geld overhouden voor leuke dingen in je vrije tijd. Sparen voor een vakantie onder andere. Houdt rekening met de maandelijkse vast lasten die nu op de planning komen te staan. Dit zal gaan veranderen nu je de hypotheek iedere maand moet aflossen.