Vraag het aan
Image default
Auto

Het installeren van een achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is een handig hulpmiddel voor weggebruikers om ervoor te zorgen dat ze over het algemeen veiliger zijn en minder kans maken op het veroorzaken of slachtoffer worden van ongelukken. Ook helpt het met inparkeren en achteruit rijden. Als je dan hebt besloten om een achteruitrijcamera te kopen en het zelf in wilt bouwen, hoe ga je aan de slag?

 

Een doorsnee achteruitrijcamera set bestaat uit een camera, een scherm en kabels als je geen draadloze achteruitrijcamera hebt. Het is vaak aan te raden om voor het installeren van de achteruitrijcamera even te testen of zowel het scherm als de camera goed werken.

 

Dan kan je het schermpje gaan monteren. Dit is vaak gemakkelijk, aangezien de meeste schermpjes met een zuignap of een gebruikersvriendelijke installeer beugel komen. Als het scherm goed zit kan je de kabel aansluiten. Je doet het niet andersom omdat je dan het risico loopt het scherm te beschadigen als je nog wat moet verplaatsen of per ongeluk aan de kabel trekt. Voor de plaatsing van het scherm is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je niet je bewegingen als chauffeur belemmert.

 

Voor het vastzetten van de camera is het moeilijker om concrete tips te geven, aangezien het monteren afhangt van het model en het voertuig waarop je het wilt monteren. Over het algemeen is het toch aan te raden om de camera zoveel mogelijk in het midden van de auto te monteren en dit te controleren op je scherm. Als de camera goed zit kan je gaten gaan boren om de kabels doorheen te leiden. Verder is het gewoon belangrijk dat je goed de instructies van de gebruiksaanwijzing volgt.

 

Bij het installeren van de kabel is het altijd handig om ervoor te zorgen dat er niets uitsteekt. Het is niet alleen lelijk, het vergroot dan ook de kans dat er iets of iemand aan blijft haken wat zowel schade aan het voertuig als aan de achteruitrijcamera kan toebrengen. 

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/