Vraag het aan
Image default
Auto

Hoe kun je snel een auto verkopen

⭐⭐⭐⭐⭐ Het is een vraag die vele autobezitters al jaren bezighoudt: hoe kun je snel een auto verkopen? Is het mogelijk om je oude bolide binnen een paar dagen een nieuw thuis te bezorgen, zonder dat je daar veel tijd aan moet besteden. Kun je daar bovendien een eerlijke prijs voor krijgen? Het lijkt misschien een hele opgave, maar eigenlijk is het helemaal niet zo lastig om je auto snel te verkopen. In dit artikel lees je drie handige tips zodat je de juiste beslissingen maakt!

 

Verdeel je aandacht

Het is belangrijk dat je tijdens het verkoopproces de juiste keuzes maakt om snel je auto te verkopen. Zorg ervoor dat je niet te lang blijft vasthouden aan een koper die twijfelt, maar verdeel je aandacht over een grotere groep. Laat meerdere mensen de auto bezichtigen, het liefst op dezelfde dag. Plan bijvoorbeeld een afspraak met twee potentiële kopers vlak na elkaar, waardoor deze elkaar tegen het lijf lopen. Hierdoor ontstaat onderlinge concurrentie, wat de prijs kan opdrijven. Bovendien is een potentiële koper dan sneller geneigd om de knoop door te hakken, omdat bij twijfel iemand anders er met de prijs vandoor gaat. Verdeel dus je aandacht en houd niet vast aan één koper of aan één prijs, je zult zien dat je auto verkopen dan een stuk sneller verkoopt.

 

Papierwerk op orde

Handig: Veel aanbieders willen eerst serieuze interesse, voor ze gaan nadenken over de overdracht. Vaak hebben ze daardoor niet direct het papierwerk op orde, wat een koper kan afschrikken. Wanneer je niet direct een onderhoudsgeschiedenis kunt overleggen, kan dat zorgen voor vraagtekens. Dit terwijl de auto verder prima op orde is; het gaat om de snelheid waarmee je kunt handelen. Vraagt iemand om de gegevens, dan moet je die in principe direct kunnen overhandigen. Daarmee geef je aan dat je hebt nagedacht over dat onderwerp en dat alles in orde is. Heb je bij een eerste bezichtiging nog niet alles paraat, verzeker de koper dan van het feit dat je bij een tweede afspraak alles bij je hebt, Want zo kun je sneller je auto verkopen.

 

Kies voor een veiling om  je auto te verkopen

⏱️Wil je de auto snel verkopen, maar wil je daar zelf niet te veel moeite voor doen? Dan kun je ook kiezen voor een veiling. Hiervoor kun je terecht bij een deskundige veilingssite, zoals besteautobod.be. Om de auto aan te kunnen bieden vul je diverse gegevens in. Zorg ervoor dat je deze naar waarheid invult, omdat dit invloed heeft op de uiteindelijke prijs die zal worden geboden. Heb je alles ingevuld, dan wordt je auto geveild. Deze veiling staat meestal open voor 24 of 48 uur, afhankelijk van de site die je gebruikt. Na de veiling ontvang je het hoogste bod direct in je mailbox, of word je gebeld met het goede nieuws. Omdat kopers tegen elkaar opbieden, krijg je vaak een uitstekende prijs Uiteindelijk bepaal je zelf of je het bod accepteert. Denk je dat je het zelf toch beter kunt, of ken je nog iemand in je eigen netwerk die interesse heeft, dan kun je altijd kiezen voor een andere weg!