Vraag het aan
Image default
Auto

Hoe lang duurt het opladen van mijn auto?

De snelheid waarmee uw auto opgeladen wordt, is afhankelijk van de grootte van de batterij en het vermogen van de laadpaal. In het overzicht hieronder worden de meest verkochte batterijen en laadvermogens met elkaar vergeleken.

Niet enkel het vermogen van de laadpaal is beperkend, maar ook de capaciteit van de omvormer in uw auto. Deze omvormer moet de wisselstroom van het net immers omzetten naar gelijkstroom die de batterijen kan opladen. Zo is de capaciteit van de omvormer van de Nissan Leaf momenteel beperkt tot 6,6kW. De tendens bij nieuwere modellen is echter om grotere batterijen en ook grotere omvormers te voorzien.

Wil u nog sneller laden? Dan kan dit met een snellader. Hierbij wordt de wisselstroom van het elektriciteitsnet al omgevormd tot gelijkstroom in de laadpaal. De gelijkstroom wordt vervolgens rechtstreeks aan uw batterijen gevoed. Zo zijn laadvermogens van 30kW tot 120kW mogelijk. Het onderzoek naar laadvermogens tot 350kW is lopende.

Indien u vragen heeft over uw specifieke situatie of geplande aankoop kan u PlugInvest steeds contacteren voor vrijblijvend advies.

http://www.pluginvest.eu/nl/blog/hoe-lang-duurt-het-opladen-van-mijn-auto