Vraag het aan
Image default
Vakantie

Een backpack vakantie met je kind? Moet je dat wel doen?

Er zijn veel vakantiebestemmingen waar je naar toe kan gaan met je kinderen. Op vakantie gaan met de kinderen is natuurlijk erg leuk, maar kan ook lastig en vermoeiend zijn. Nu zijn er ook ouders die liefhebbers zijn van reizen, en het liefste meerdere landen of plaatsen bezoeken op een vakantie. Zo bestaan er ook backpackers. Dit zijn mensen die veelal een lange reis maken, en met de rugtas een mooie doorreis maken. De vraag is of dit eigenlijk kan met jonge kinderen, is dit wel een goede vakantie om met jonge kinderen te ervaren. Deze vraag staat centraal in deze blog, en daarbij wordt ingegaan waar je op moet letten als je op backpack vakantie wilt gaan met je kind of kinderen.

Wel op backpack vakantie

Er zijn een aantal voordelen te noemen om te gaan backpacken met kinderen. Ten eerste zie je meer mooie plekken waar niet veel andere mensen komen. Dit heeft te maken met het feit dat je vaker moet stoppen met een kind. Ten tweede zorgt het reizen met een kind ook voor meer rustmomenten. Je kan met een kind niet te lang doorrijden, en dus zal je moeten overnachten en uiteindelijk is dit goed voor de rust en energie. Ten slotte is reizen met kinderen natuurlijk ook erg leuk, je kind zal veel nieuwe ervaringen opdoen, en je hebt soms ook financiële of andere voordelen in landen als je kinderen mee hebt.

Niet op backpack vakantie

Er zitten helaas ook nadelen aan het op backpack vakantie gaan met kind of kinderen. Het belangrijkste is om van te voren dit ook goed te weten voordat je op vakantie gaat. Zo moet je de verwachten bijstellen. Je kan bijvoorbeeld bepaalde activiteiten niet doen als je met kinderen bent. Dit kan zijn een berg beklimmen of andere activiteiten waar je kind niet mee kan of mag. Verder kunnen kinderen zoals eerder al besproken minder lang lopen of in een voertuig zitten. Dit betekent dus dat je minder snel van de ene naar de andere plek kan, en uiteindelijk dus minder plekken kan bezoeken. Het ontmoeten van nieuwe mensen is ook lastiger met kinderen. Zo ontmoet je minder snel andere backpackers met dezelfde passie. Dit betekent niet in de praktijk dat het helemaal niet gebeurd. Als laatste ben je ook veel energie kwijt aan je kind. Je moet met jonge kinderen de hele dag bezig zijn om hun te vermaken, maar ook om op te letten dat er niks vervelends gebeurd.

Waar moet je op letten?

Ben je van plan om op backpack vakantie te gaan met je kinderen? Dan is het goed om bepaalde zaken even op een rijtje te hebben. Het belangrijkste punt met backpack vakanties is dat je alleen het broodnodige meeneemt. Om veel te reizen is het niet handig om veel spullen mee te moeten tillen. Het is wel belangrijk om genoeg verzorgingsproducten mee te nemen. In andere landen kan je hier misschien minder snel aankomen, en dan is het wel zo fijn om het zelf bij je te hebben. Eten en drinken is ook belangrijk, en dan ook vooral kijkend naar je kind. Een kind moet voldoende eten en drinken om de reis vol te houden. De kleding van je kind is daarbij ook belangrijk. Je kind zal ook veel moeten staan en lopen, dus is het belangrijk om stevige en goede kinderschoenen aan te schaffen. Daarbij is het ook belangrijk om voor verschillende situaties schoenen te hebben. Voor de rest heb je de normale spullen nodig die je zelf ook wilt gebruiken op de vakantie, en is het handig om van te voren een duidelijke inpaklijst te maken.