Vraag het aan
Image default
Vakantie

Geniet van de meest ontspannende reiservaring in Strasbourg

Strasbourg is één van de meest aantrekkelijke en moderne steden in Frankrijk. Dit is één van de steden die Frankrijk veroverd heeft van Duitsland. De stad heeft bijzondere, met bloemen bedekte huizen en geeft de bezoekers het gevoel van een sprookje.

Je kunt een auto huren in Strasbourg om verschillende plaatsen te bezoeken zonder tijd en energie te verspillen. Een autoverhuur met lage prijzen is de beste optie.

In dit artikel bieden we je een kleine samenvatting van Strasbourg, wat kun je er allemaal doen?

Beste bezienswaardigheden:

Kathedraal van Strasbourg:

De kathedraal van Strasbourg is het meest bekende en oudste gebouw van de stad. Ook is het de oudste Gotische kathedraal op de wereld. Hij staat ook wel bekend als de Notre-Dame de Strasbourg kathedraal. Je kunt de 332 treden beklimmen naar het dak van de kathedraal, hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Eén van de hoofdattracties van de kathedraal is de geweldige astronomische klok.

Paleis Rohan:

Paleis Rohan is een architectonisch meesterwerk en daarmee één van de hoofdattracties van Strasbourg. Het interessante van dit paleis is de 4 prinsen van de familie Rohan, die hier leefde. Het bestaat nu uit 2 mooie musea: een archeologisch museum, een kunstmuseum. Deze musea geven je een compleet overzicht van de geschiedenis van Strasbourg.

La Petite France:

La Petite France bevindt zich op de Grande Ile. Het is het meest kenmerkende en mooiste deel van de stad. Het staat bekend om de vele grachten, historische gebouwen en bijzondere huizen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze plaats gaat zeker een mooie indruk achterlaten.

Leuke activiteiten om te ondernemen:

  • Ontdek alle bruggen van de stad.De stad Strasbourg heeft meer dan 20 prachtige bruggen en het is erg leuk om al deze bruggen te ontdekken tijdens je verblijf in de stad. Het zal echt een mijlpaal zijn! Je kunt bijvoorbeeld op elke brug een foto maken en het daardoor een levenslange herinnering maken.
  • Fietsen door de stad.Een andere avontuurlijke activiteit is de stad verkennen per fiets. Waan je door de straten van Strasbourg, de meest fietsvriendelijke stad van Frankrijk. Geniet van de prachtige uitzichten die je tegenkomt tijdens de fietstochten. Op verschillende plekken in de stad kun je gemakkelijk een fiets huren.
  • Probeer de lekkerste gerechten van Elzas.Strasbourg heeft verschillende culturen en de keuken van Strasbourg is een spiegel van deze diversiteit. De beroemde gerechten die je echt moet proberen zijn flambée pie, baeckeofe en een dessert genaamd kougelhopf. Als je in april of mei naar Strasbourg gaat moet je zeker de witte asperges proeven. Iedereen is er gek op!

Eten in Strasbourg:

 

  • De wijnroute van Elzas.Als je van wijn houdt zul je de oudste wijnroute van Frankrijk niet willen missen. Je kunt hier een groot aantal verschillende wijnen proeven. De meest bekende van deze Franse regio zijn Gewürztraminer en Riesling.

Laatste woorden:

Strasbourg bevindt zich op de Frans-Duitse grens en is een mix van de culturen van beide landen. Het biedt de bezoekers zowel rijk erfgoed als levendige moderne bezienswaardigheden. We hebben al de plekken die je echt zou moeten bezoeken besproken. Deze stad zul je jezelf nog lang herinneren.

https://www.autoprio.nl/