Vraag het aan
Image default
Kinderen

Dit is waarom logopedie helpt bij het verbeteren van de spraak van kinderen

Logopedie op kinderen gericht kan een grote oplossing bieden voor spraak- en taalproblemen bij een kind. Vaak is het logisch dat kinderen moeite hebben met het uitspreken van bepaalde woorden, klanken of het creëren van hele zinnen wanneer ze leren praten. Alleen bij sommige kinderen kunnen deze problemen in spraak, maar ook in de taal blijvend zijn. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld een kind bepaalde klanken helemaal of gedeeltelijk weglaat of dat het kind niet alles begrijpt wat er wordt gezegd. Een oplossing hiervoor is logopedie gericht op kinderen.

 

Hoe werkt het?

Logopedie gericht op kinderen is vaak kindgericht en speels. Dit zorgt ervoor dat kinderen ook steeds terug willen komen. Ook wordt ervoor gezorgd dat er veel afwisseling is. En juist hierdoor wordt vaak het snelste resultaat geboekt. Bij jonge kinderen wordt er vaak gebruik gemaakt van indirecte therapie. De ouders zijn hier voornamelijk de handvatten om met hun kind te communiceren. Bij kinderen die zich al wat beter kunnen concentreren doet de logopedist vaak zelf het werk. Er wordt een methode gekozen die het beste past bij jouw kind en zijn of haar spraakprobleem, zodat het allemaal zo goed mogelijk verloopt. Op deze manier worden de beste resultaten gerealiseerd. Hiernaast is het ook van belang dat het kind thuis oefent nadat de behandeling klaar is.  

 

Wat doet een logopedist? 

Een logopedist maakt ook gebruik van een uitgebreid onderzoek naar de spraak en/of taal van je kind. Daarnaast wordt er samen verder gewerkt aan woordenschat, uitspraak en zinsopbouw. Zoals je al hebt kunnen lezen zijn de ouders of verzorgers dus erg belangrijk. Een voordeel van logopedie gericht op kinderen is dat het zorgt voor zowel een betere sociale als emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast helpt een logopedist je kind zich beter uit te drukken. Dit zorgt ervoor dat je kind zich zelfverzekerder zult gaan voelen.

 

 

Zelf naar een logopedist? 

Heb jij het idee dat jouw kind achterloopt? Wacht dan niet de lang met het zoeken van een oplossing. Juist op een jonge leeftijd kunnen problemen makkelijk behandeld worden. Bij logopedie in Hendrik Ido Ambacht wordt je kind op een speelse en kindvriendelijke manier ontvangen. Er worden spelletjes met de kinderen gedaan, zodat ze zich op hun gemak voelen bij logopedie Hendrik Ido Ambacht. De logopedie Hendrik Ido Ambacht biedt hulp voor zowel kinderen als volwassenen die problemen hebben in communicatie.