Vraag het aan
Image default
Sport

3 tips om jouw sportevenement op de kaart te zetten

Een sportevenement organiseren is op zich al een hele klus. En dan moet je er ook nog eens voor zorgen dat er genoeg mensen op af komen. Niet alleen wat toeschouwers betreft, je hebt ook deelnemers nodig! Daarnaast heb je een bepaald budget nodig om het evenement van te organiseren. Je hebt materialen nodig, vrijwilligers, een catering. Misschien zelfs wel shirtjes of tenues voor de deelnemers. De onderstaande tips helpen je om je evenement onder de aandacht te brengen in de omgeving.

Gepersonaliseerde sportprijzen

Door je sportprijzen te personaliseren zorg je ervoor dat jouw evenement of bedrijfsnaam nog beter onder de aandacht wordt gebracht bij de deelnemers en toeschouwers. Personaliseren betekent dat je de prijzen voorziet van een bedrijfsnaam en een persoonlijke afbeelding. Bij de meeste leveranciers is dit mogelijk voor de volgende sportprijzen:

Bij andere prijzen zoals bronzen of stenen beeldjes is het aan te raden om even contact op te nemen met de leverancier en te vragen naar de mogelijkheden. Dat geldt overigens ook voor sport specifieke prijzen zoals voetbalbekers of –beeldjes.

Sponsoren regelen

Sponsoren zorgen niet alleen voor het budget waarmee je jouw evenement organiseert, ze zijn er zelf ook bij gebaat om het evenement te promoten zodat hun bedrijfsnaam door meer mensen wordt gezien. Gratis reclame dus!

Promotie op social media

Één van de beste manieren om je evenement te promoten bij de lokale doelgroep is door het te promoten op de social media kanalen van de sportvereniging. Zo spreek je direct een hoop mensen aan die ook nog eens in je doelgroep vallen. Afhankelijk van de omvang en het prestige van je evenement kun je deze promotie zelf doen of uitbesteden bij een professionele partij.