Vraag het aan
Image default
Sport

Avontuurlijke mountainbike activiteit Ardennen

Mountainbiken in de Ardennen kent veel verschillende en prachtige routes. Er zit zoveel variatie in de mountainbikeroutes dat je wel altijd routes vindt voor groep mensen waarmee je bent. Ben je met een ervaren groep dan kun je uiteraard kiezen voor de uitdagende routes die de Ardennen te bieden heeft. Wil je rustiger aandoen of zijn er kinderen bij, dan kun je kiezen voor rustigere mountainbikeroutes. Door deze grote variatie in routes is de Ardennen geschikt voor iedereen.

Diversiteit in routes

Er zit nogal een grote diversiteit in de mountainbikeroutes in de Ardennen. Je hebt verschillende routes met verschillende gekleurde trails. De verschillende kleuren bij de trails geven de afstanden en de moeilijkheidsgraad aan. Zo heb je de groene trail die het makkelijkste en kortste. De blauwe is de middelste route, dus die zit er tussen in qua lengte en moeilijkheid graad. En dan is er de rode route die het langste en het moeilijkste is.  

Verschillende mountainbiken routes in de Ardennen

Je hebt verschillende routes die je kan afleggen in de Ardennen. Zo heb je bijvoorbeeld de route van Spa. Dit is een fijne route om te mountainbiken in de Ardennen. Deze route is ideaal voor beginners, met prachtige uitzichten en verschillende trails. Dan heb je de route van Theux dit is een erg populaire mountainbikeroute en heeft drie verschillende trails. En tot slot heb je RAVel route. Deze route is speciaal aangelegd voor wandelaars, ruiters en fietsers. Motorvoertuigen zijn hier niet toegestaan ​​om de veiligheid te waarborgen. Deze route loopt over een oude spoorlijn, met een totale lengte van ongeveer 1.400 kilometer.

https://indardennen.be/activiteiten/mountainbiken/