Vraag het aan
Image default
Huishoudelijk

Met plakfolie je eigen keuken wrappen

keuken wrappen

Heb jij er wel eens aan gedacht om je eigen keuken te wrappen? Dus je huidige keukenkastjes helemaal te vernieuwen met behulp van plakfolie? Je denkt misschien direct dat dit een klusje is om uit te besteden. Maar in principe zou je het ook zelf kunnen doen. Ook als je zelf dus nog nooit eerder iets gewrapt hebt.

Je moet alleen niet teveel willen. Dus als je keuken echt bolle elementen bevat die alleen gewrapt kunnen worden met behulp van een fohn. Dan raden we je aan om daar niet aan te beginnen. Heeft je keuken alleen maar deurtjes en vlakke elementen? Dan kun je gerust zelf je keuken met plakfolie beplakken.

Bij Plakfoliewebshop Nederland verkopen ze hele mooi folie dat speciaal is gemaakt voor het beplakken van luxere elementen. Een keuken valt daar natuurlijk ook onder. Die ga je doorgaans niet plakken met het huis en tuin folie van de Action of de bouwmarkt. Het zelfklevende folie waar wij het over hebben heet Premium Decor en, je moet maar eens een kijkje nemen op de desbetreffende webwinkel, het is namelijk heel erg mooi!

Het is ook een heel dik folie. Als de folie een bepaalde structuur heeft, dit zie je nog wel eens bij de hout folies of de betonnen look folies, dan is die structuur echt voelbaar. Hierdoor lijkt hetgeen je aanbrengt ‘NET ECHT’!

Daarnaast biedt dit interieurfolie naastdat het een hele goede kleefkracht heeft, ook nog vele andere voordelen. Het is namelijk goed bestand tegen krassen. Een bordje met een scherpe onderrand? Dat heeft dus geen gevolgen voor het Premium folie. Het folie kan ook goed tegen water. Je kunt het dan ook gerust op je werkblad van de keuken plakken. Om het uit te proberen kun je bij Plakfoliewebshop proefstaaltjes aanvragen. Zo kun je de kleuren en prints in het echt bekijken en kun je zelf eens testen hoe zo’n klevende folie plakt.