Vraag het aan
Image default
Winkelen

De wit gouden verlovingsringen

De komst van wigouden verlovingsringen 

Voor de vrouwen zijn verlovingsringen een van de meest waardevolle sieraden. Dit heeft te maken met het sentimentele waarde van ringen. Ze symboliseren, liefde, romantiek en loyaliteit. En dit maakt deze type juwelen heel bijzonder.

In de loop van tijd zijn de stijlen van de ringen en de stenen en metalen zijn veranderd. Tegenwoordig is een enorme stijging van witte goud verlovingsringen. Deze elegante metalen soort biedt aan mensen minder traditionele en conventioneel  stijl. Hierdoor vallen ze meer op. 

Stijl

De elegantie van deze ringen is onmiskenbaar.  De moderne uitstraling van het metaal maakt het nog aantrekkelijker voor de liefhebbers van moderne stijl.

Voor diegene die opzoek zijn naar wit gouden ringen moeten wat kennis op voorhand. De geel gouden ringen blijven nog steeds als traditionele kleur voor ringen. Met de komst van wit gouden ringen zijn er heel wat veranderingen in de mode van sieraden.

Stenen

Deze type ringen zien er prachtig uit met donkerdere, sterker gekleurde edelstenen zoals saffieren, robijnen en smaragden.  Echter wit goud is vooral prachtig met een combinatie van witte diamanten. Door de witte glans zal de diamant schitteren als geen andere steen.

De witgouden verlovingsringen zijn wel duurzamer zijn dan gele gouden. Door de legering met nikkel, palladium of platina ontstaat een verhoogde duurzaamheid. Deze metalen zijn  vooral van toepassing voor mensen die  actieve levensstijl hebben. Zo kan er minder schade toekomen aan de ringen.

Karaat goud

De witgouden rignen komen vooral in 14 karaat en 18 karaat. Bij 14 karaat is er maar 58% puur goud aanwezig. De rest in een combinatie van andere metalen. Bij 18 karaat is er 75% puur goud aanwezig. In vergelijking  met 18 karaat is de 14 karaat goud type veel sterker omdat er meer van andere metalen erin zitten. Echter, 18 karaat is ook sterk en veel duurder door de hoge percentage van puur goud.