Vraag het aan
Image default
Beauty en verzorging

Welk budget moet je voor trouwringen voorzien?

Wie trouwt heeft natuurlijk een trouwring nodig. Maar hoeveel budget moet je voor deze aankoop voorzien? Is dat 500 euro? 1000 euro? Of meer dan 2000 euro? In deze blog geven we jou wat meer informatie over de prijs van een trouwring.

Wat is de gemiddelde prijs van een trouwring?

Als we kijken naar de gemiddelde prijs van trouwringen, dan ligt deze rond de 1500 euro. Dit bedrag is de prijs voor twee gouden ringen samen (hem en haar), dus niet apart. Reken dus op 700 à 800 euro per ring. 

Zilveren trouwringen zijn veel goedkoper. Hiervoor betaal je ongeveer 600 euro per paar. 

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

De prijs van trouwringen kan sterk uiteenlopen. Dat komt omdat er zoveel verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Eerst en vooral heeft het materiaal een invloed op de prijs. We hadden het al over het verschil tussen zilver en goud, maar zelfs binnen de gouden trouwringen zijn er nog variaties, denk bijvoorbeeld aan een zuiverheid van 14 of 18 karaat. Daarnaast speelt het aantal diamentjes een rol. De trouwring van de bruid wordt normaal gezien versierd met edelstenen. Dat kan slechts één diamant zijn, maar ook meerdere steentjes. Dit vertaalt zich in de kostprijs. Verder mogen we de afmetingen niet vergeten. Een brede ring heeft natuurlijk meer materiaal nodig. Die is dus duurder. Tenslotte mogen we het marketing-verhaal niet vergeten. Bij trouwringen van bekende merken of designers betaal je natuurlijk ook een deel voor de naam en faam. 

Vergelijken, een goed idee

Met zoveel prijsverschillen is het een goed idee om naar meerdere juweliers te stappen. Want misschien vind je wel ergens een mooie trouwring die veel goedkoper is dan het model van een andere juwelierszaak. Natuurlijk moet je soms je hart volgen. Want wanneer je de perfecte trouwring gevonden hebt, speelt het financiele aspect niet altijd een rol. 

https://www.wimmeeussen.be/nl/trouwringen