Vraag het aan
Image default
Beauty en verzorging

Veelgemaakte fouten bij het drogen van je haar

Je haar drogen na een verkwikkende douche of een ontspannend bad klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet. Door verkeerde droogtechnieken kunnen we onze haren beschadigen. Dat doet je kapsel geen goed. 

Het team van Mauro’s kapsalon in Leuven vertelt meer over veelgemaakte fouten.

Fout #1: drogen met een ruwe handdoek

Na een douche of bad droog je je haren met een handdoek. Toch moet je goed oppassen, want het kan je haren beschadigen. Nat haar is ontzettend kwetsbaar. Je wrijft makkelijker haarschubben open, wat tot gespleten punten kan leiden. Zet dus niet te veel druk tijdens het drogen van je haar, en kies voor een extra zachte handdoek van katoen of microvezels. 

Fout #2: laten drogen door de lucht

Sommige mensen laten hun haren drogen door de lucht. Ook dat is geen goed idee. Des te langer je haar nat is, des te meer het gaat zwellen en des te zwakker het wordt. Je haren voorzichtig afdrogen met een zachte handdoek is dus een betere keuze.

Fout #3: de haardroger op volle kracht zetten

Een haardroger of föhn zal je haren snel drogen. Spijtig genoeg wordt dit toestel dikwijls verkeerd gebruikt, namelijk op volle sterkte (want dat gaat sneller). Je zet de haardroger beter op de laagste stand. Zorg ook voor een minimumafstand van 20 cm tussen je hoofd en de föhn. Anders kunnen je haren oververhitten. Je haren drogen met iets koudere lucht duurt misschien wat langer, het garandeert wel een mooi glad resultaat.

Fout #4: in de verkeerde richting drogen

Droog jij je haren van onder naar boven? Fout! Het is veel beter om aan de wortel te vertrekken, en zo naar je haarpunten te gaan. Hierdoor kunnen de haarschubben zich beter sluiten en vermijd je dof en pluizig haar. Een bijkomend voordeel is dat deze manier net iets sneller is. Je wint er dus tijd mee. Handig, toch?

Fout #5: drogen in de badkamer

Wanneer je uit de douche of het bad stapt, is de luchtvochtigheid in de badkamer erg hoog. Hierdoor duurt het langer voordat je haren droog zijn (zelfs met een haardroger). Daarom raden we aan om je haardroger te gebruiken in een kamer die wat droger is, zoals de overloop of keuken.