Vraag het aan
Image default
Financieel

Wat zijn incassokosten?

Veel ondernemers krijgen te maken met debiteuren. Debiteuren zijn mensen die een factuur hebben ontvangen, maar deze (nog) niet hebben betaald. De betalende partij die nog niet betaald heeft noemt met dan een debiteur. Bij veel bedrijven komt het voor dat er klanten zijn die zijn of haar rekeningen niet kan of wilt betalen. De administratie bij houder van de geldeiser houd vaak in een overzicht bij welke facturen wel en niet betaald zijn. Ook houdt het bij hoelang deze rekeningen al openstaan en hoe hoog deze rekeningen zijn. Veel bedrijven proberen in eerst instantie zelf het geld te eisen bij de debiteur. Dit werkt regelmatig maar het komt ook dikwijls voor dat de debiteur niet op de mails en belletjes reageren. Als ondernemer kan je dan eventueel nog een brief sturen, maar wanneer dit niet werk moet je gaan overwegen of het handig is of je een incassobureau gaat inschakelen. Lees in deze blog wat een incassobureau is en wat voor acties zij kunnen ondernemen richting de debiteur.

Incassokosten

Wanneer een ondernemer last heeft van een debiteur kan het overgaan tot het inschakelen van een incassobureau. De schuldeiser moet hierdoor kosten gaan maken die het liever niet doet. Daarom gaan ondernemers vaak opzoek naar een incassobureau die relatief goedkoop is of die de incassokosten verhaalt bij de debiteur. De schuldeiser gaat namelijk een opdracht starten bij een incassobureau, deze doet werk voor de schuldeiser en dit kost geld. Een incassobureau maakt verschillende kosten. Administratiekosten, bureaukosten en aanmaningskosten zijn hier voorbeelden van. Ook schaar je buitengerechtelijke kosten onder incassokosten.

Van Loon Incasso Advocaten

Incassobureau Van Loon is een goed voorbeeld van een incassobureau die zijn kosten int bij de debiteur. Voor de schuldeiser zijn er dus totaal geen kosten! Zoek jij ook een incassobureau waarbij je geen onnodige kosten maakt? Dan is Van Loon Incasso Advocaten zeker een aanrader!