Vraag het aan
Image default
Financieel

Waarom geld lenen

Waarom geld lenen

Het kan snel gebeuren dat je onverwachts een grote betaling moet maken. Wellicht heb je en probleem met je auto die de verzekering niet wil uitbetalen. In dit soort situaties zou je een persoonlijke lening kunnen afsluiten. Een persoonlijke lening kan ervoor zorgen dat een nare situatie een stuk minder hard aankomt. Wel moet je bij een persoonlijke lening goed opletten en altijd goed naar de kleine letters van het contract kijken.

Waarom zou je geld lenen?

Door een persoonlijke lening af te sluiten kun je iets betalen waar je normaal gezien maanden voor zou moeten sparen. Als je bijvoorbeeld een ondernemer bent en het niet zo goed gaat met je bedrijf maar met een investering in je bedrijf zou je zo weer profijt kunnen slaan, dan is een lening misschien geen verkeerd idee. Een lening kan er ook voor zorgen dat je niet maandenlang moet sparen met je gewenste aankoop ver in de toekomst. Door een lening af te sluiten kun je direct je gewenste aankoop kopen en ervoor sparen in de vorm van je maandelijkse betalingen. Let er wel op dat je over het geleende geld rente moet betalen. Wil jij dus goedkoop geld lenen? Let er dan op dat je je lening zo snel mogelijk terugbetaald.

Verantwoord lenen

Als je gaat lenen moet je er op letten dat je dit ook verantwoord doet. Let er dus goed op dat je de maandelijkse betalingen wel kunt aangaan. Sluit dus geen lening af als je geen maandelijks inkomen hebt. Een goede tip is om een budget te maken. Schrijf op wat je maandelijkse lasten zijn, kijk goed naar je uitgaven in de laatste maanden en probeer een overzicht te maken van hoeveel je per maand uitgeeft en hoeveel je per maand zou kunnen betalen aan je lening. Op deze manier zorg je ervoor dat je geen onnodige schulden maakt en je de situatie niet nog erger maakt.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/kenmerken/goedkoop