Vraag het aan
Image default
Auto

Een tweede hands auto financieren

Een tweede hands aanschaffen en het financieren daarvan kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren. Maar welke manier is nou eigenlijke de beste? Op de Cofidis website vind je informatie omtrent het kopen of huren van een (tweedehands) auto en hoe je dit het best kunt financieren.

Als eerste sta je natuurlijk voor de vraag of je een auto moeten kopen of huren. Tevens kan je nog voor de optie huurkoop gaan. Elke variant heeft voor- en nadelen en het afwegen daarvan verschilt per persoon. Huurkoop houdt in dat je ongeveer 25% van de kostprijs van de auto meteen betaalt en het restant in termijnen. De opties kopen en huren spreken voor zich.

Er zijn ook genoeg mensen die geen nieuwe auto kopen of huren, maar voor een tweedehands auto gaan. Tweedehands auto’s zijn de afgelopen jaren heel wat goedkoper geworden en om een juiste financiering te vinden kun je het beste diverse kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Onthoud wel dat de goedkoopste lening niet per se de beste hoeft te zijn met betrekking op andere voorwaarden.

Je keuze is ook mede afhankelijk van het feit of je een positieve zwarte lijst registratie hebt of een negatieve, een zogenaamde codering. Mensen met een negatieve zwarte lijst registratie kunnen vaak moeilijk aan krediet komen. Zij kunnen daardoor tevens nauwelijks een auto kopen of huren, tenzij er een autozaak is die niet doet aan zwarte lijst controle. Wel wordt de kostprijs of lening daardoor doorgaans stukken duurder. Een zwarte lijst registratie blijft vijf jaar geldig.

Het goedkoop financieren van een tweedehands auto.

Op het moment dat je eindelijk een tweedehands auto naar jouw wens aan de haak lijkt te slaan, wil je deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk financieren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe kun je nou je tweedehands auto goedkoop financieren? Eén van de antwoorden is door offertes van vele kredietverstrekkers en bemiddelaars voor de financiering van een tweedehands auto te vergelijken. Daaruit kun je vervolgens concluderen welke de voordeligste is.

Het is belangrijk dat je onthoudt dat de goedkoopste lening niet per definitie de beste hoeft te zijn. Vergelijk daarom niet enkel de rentes, maar ook andere voorwaarden die voor jou relevant zijn. Als jij bijvoorbeeld een lening die flexibel is af te lossen prefereert, dan kun je kredietverstrekkers en bemiddelaars op basis daarvan met elkaar te vergelijken. Een voordeel voor mensen die graag een tweedehands auto willen kopen of lenen is dat deze sinds een paar jaar stukken goedkoper zijn geworden. Zo zijn dit jaar tweedehands auto’s liefst negen procent goedkoper ten opzichte van het vorige jaar. De prijsdaling begon een paar jaar terug. Twee jaar geleden waren tweedehands auto’s zelfs achttien procent duurder ten opzichte van nu.

Een oorzaak voor de verlaging is de in februari 2016 geïntroduceerde Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM), waardoor de belasting op nieuwe auto’s af nam. Als gevolg daarvan werden tweedehands auto’s steeds minder populair en kromp de vraag alsmaar in. Dat zorgde er weer voor dat de prijzen van tweedehands auto’s fors omlaag zijn gegaan.

Er zijn ook genoeg mensen die geen nieuwe auto kopen, maar voor een tweedehands auto gaan. Tweedehands auto’s zijn de afgelopen jaren heel wat goedkoper geworden en om een juiste Cofidis auto financiering te vinden kun je het beste diverse kredieten met elkaar vergelijken. Onthoud wel dat de goedkoopste lening niet per se de beste hoeft te zijn met betrekking op andere voorwaarden.

tweede hands auto financierenX

http://geldleneninbelgie.com/autoleningen/