Vraag het aan
Image default
Auto

De nadelen van het leasen

auto leasen zzp en mercedes vito lease 

Heb je een auto voor de zaak nodig? Wil je graag meer te weten komen over het leasen van een bedrijfsbus? Wanneer je bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter leasen wilt is het verstandig om naast de voordelen ook op de hoogte te zijn van de nadelen van leasen. Als je een slimme deal sluit met een leasemaatschappij kan een leasebus voordelig uitpakken. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld reparaties en belastingen in de prijs verwerkt zijn. Je moet voor jezelf afwegen of een lease auto meer voordelen dan nadelen biedt.

De valkuilen van leasen

Wanneer je een auto koopt bouw je schadevrije jaren op. Hierdoor krijg je korting op de verzekering van de auto. Hoe langer je zonder schade rijdt, hoe hoger de korting. Als je in een leasewagen rijdt, heb je geen recht op korting op de verzekering, omdat je geen schadevrije jaren opbouwt. De verzekering zit vaak al in de maandelijkse lasten van een lease auto verwerkt. Wanneer je later een auto wilt aanschaffen, tellen de jaren die je in een schadevrije lease auto hebt gereden niet mee. De teller begint weer vanaf de jaren die je eerder opgebouwd hebt in een gekochte auto.

Bijtelling leasen

Als je een leasecontract afsluit moet je er rekening mee houden dat er bijna altijd bijtelling wordt gerekend voor het rijden van een zakelijke auto. Je hoeft geen bijtelling te betalen wanneer je minder dan 500 kilometer per jaar voor privédoeleinden rijdt. Bijtelling betekent het percentage dat je aan de belasting moet betalen voor het privégebruik van een zakelijke lease auto. Het percentage verschilt per auto. Dit heeft te maken met de aanschafwaarde van de wagen, het bijstellingspercentage dat geldt voor de specifieke auto en de belastingschaal van jouw inkomen. Je betaalt de gehele leaseperiode hetzelfde bedrag

https://www.autoleasenzzp.nl