Vraag het aan
Image default
Bedrijven

Verschillende bedrijfsprinters

Bij printers denk je vaak aan de printer die je thuis hebt staan. Hiermee print je dingen voor het werk of documenten voor school. Soms kan je er ook nog documenten of foto’s mee inscannen of kopiëren. Maar er zijn nog vele andere soorten printers. Zo heb je ook printers voor het coderen van verpakkingen. Dit kan niet zomaar met een normale printer waarmee thuis documenten mee print. Er zijn verschillende printers die kunnen code printen maar de meest gebruikte zijn de thermal transfer printer, de inkjet printer, de laser printer, de QR code printer en de hot foil printer.

Bij gebruik van een thermal transfer printer wordt er direct informatie op de verpakkingsfolie geprint. Daarnaast kun je met een thermal transfer printer ook etiketten afdrukken. Je kan verschillende dingen printen met deze printer zoals bijvoorbeeld de datum, tijd, lotnummer, logo of barcode printen. Deze printer is dus erg handig voor bedrijven die voedingsmiddelen verkopen. Daarnaast wordt de inket printer vooral gebruikt van het coderen van primaire verpakkingen. De printer kan namelijk vijf tekst regels printen, logo’s en barcodes. Dit kan gedaan worden op veel verschillende materialen. De hot foil printer wordt vooral gebruikt in de farmaceutische- en voedingssector. De etiketten op de medicijndoosjes zijn vaak geprint door een hot foil printer. Deze printer is daar uiterst geschikt voor en kan ook met hoge snelheden printen. Als laatste heb je dan de laser printer. De laser printer wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in plaats van de inkjet printer. Deze printer wordt ook vooral gebruik voor veel diverse dingen zoals bijvoorbeeld het coderen van etiketten en folie. De laser printer heeft haast geen verbruikskosten, wat erg fijn kan zijn.

Er zijn dus vele printers waaruit je kan kiezen voor het printen van barcodes op verschillende materialen. Maar ook voor het printen van logo’s, lotnummer, tijd of data. Je kan je door verschillende bedrijven laten informeren over welke printer het beste is voor jouw bedrijf.

http://kba-metronic.nl