Vraag het aan
Image default
Bedrijven

Wat moet je doen met het afval van een restaurant?

Als je de eigenaar of leidinggevende bent van een restaurant, dan weet je dat een restaurant onwijs veel afval kan produceren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan resten die overblijven nadat gasten gegeten hebben, maar ook aan schillen en resten van ingrediënten. Het is voor iedere restaurant erg belangrijk om te weten hoe je hiermee om moet gaan. Daar kom je in dit artikel dan ook snel meer over te weten.

 

Het huren van een speciale container

Een van de eerste stappen die je moet zetten als je wat wilt doen met het afval van een restaurant, is het huren van een horeca container. Een horeca container is een container die geschikt is voor biologisch horeca-afval. Het is dan ook belangrijk om geen ander afval in deze container te gooien, want dat is erg vervelend door de afvalverwerker die het afval komt ophalen. Mocht je niet precies weten welke horeca containers voldoen aan de afvalproductie van jouw restaurant, dan is het aan te raden om eens telefonisch contact op te nemen met de afvalverwerker. Zij hebben veel ervaringen met andere restaurants en kunnen je dus altijd op de juiste manier adviseren. 

 

Efficiënt verzamelen is belangrijk

Wanneer je een afvalcontainer gaat huren van een afvalverwerker, dan is het ook belangrijk dat je afval op een efficiënte manier gaat verzamelen. Dit houdt simpelweg in dat het afval direct, snel en zonder moeite verzameld moet worden. Hiermee kun je voorkomen dat afval blijft liggen en dat is niet de bedoeling. Laat de horeca-afval ophalen als de containers vol zitten, want anders kun je last krijgen van ongedierte en dat is natuurlijk niet bepaald fijn. Het is daarom verstandig om duidelijke afspraken te maken met de afvalverwerker. 

 

Wat gebeurt er met het afval?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je graag wilt weten wat er met het verzamelde afval gaat gebeuren en dat is goed te begrijpen. Omdat het in jouw geval om horeca-afval gaat, wordt er eigenlijk vrij weinig mee gedaan. Horeca afval is biologisch afval en is eigenlijk niet te recyclen. Dat wil niet zeggen dat alles verloren gaat, want dat is zeker niet zo. Biologisch afval wordt namelijk in biomassacentrales omgezet naar energie. Dit kan stoom, warmte of elektriciteit zijn. Dit is dan ook de reden waarom je een kleine vergoeding krijgt voor het afval dat je verzameld hebt.