Vraag het aan
Image default
Bedrijven

Cap of pet?

De pet is een accessoire dat al eeuwenlang gedragen wordt. Maar vele mensen gebruiken ook de term ‘cap’ wanneer ze over een pet praten. Een pet is een hoofddeksel en wordt ook wel eens cap genoemd. Het zal je niets verbazen dat het woord ‘cap’ Amerikaans is en dit woord is door vele Nederlanders overgenomen zoals vele andere Amerikaanse termen die veel gebruikt worden in de Nederlandse taal.  Een pet of een cap is dus een hoofddeksel met een stevige stof. Aan de voorkant van het hoofddeksel zit een gebogen rand van een stevig materiaal wat een stuk naar voren steekt. Vroeger werden petten gemaakt van spijkerstof, maar tegenwoordig zijn petten er in alle kleuren en materialen verkrijgbaar. Bijna alle kledingmerken produceren tegenwoordig ook petten en de pet wordt dan ook veel gedragen. Iedere man zal wel een pet in het bezit hebben en daarnaast is de pet voor vrouwen ook populair tegenwoordig en zullen ook de meeste vrouwen er enkele in de kast hebben liggen. Een cap is daarom ook echt een mode item geworden en kan overal gevonden worden. Vooral online zijn de mogelijkheden oneindig als het gaat om de materiaal, kleur of merk van de pet. Daarnaast zou je naar de winkel kunnen gaan om petten te passen en te kunnen kijken hoe deze staan.

Hoewel een pet en een cap tegenwoordig als synoniem worden gebruikt, is een cap oorspronkelijk eigenlijk iets anders dan een pet. Zo is een cap eigenlijk een stuk vlakker, terwijl bij de pet een duidelijke boog zichtbaar is. Daarom hebben veel mensen de discussie over wat nu de juiste benaming is van het hoofddeksel. De meeste vinden dus dat er over een pet gesproken kan worden wanneer er een diepe boog in de voorkant van de pet zit. Van een cap mag je spreken wanneer de oppervlakte aan de voorkant een stuk platter is.

Daarnaast heb je tegenwoordig ook andere varianten, zoals bijvoorbeeld de trucker pet. Echter wordt de trucker pet ook wel eens een trucker cap genoemd, maar hier zit dan weer geen onderscheiding tussen. De trucker pet/cap heeft aan de achterkant een doorzichtig vlak.

http://snapbacks.nl