Vraag het aan
Image default
Gezondheid

Pigmentvlekken en moedervlekken verwijderen

 

Pigmentvlekken verwijderen

Onder pigmentvlekken zien we ook andere pigmentvlekken zoals moedervlekken, sproeten en ouderdomsvlekken. Het is namelijk zo dat pigmentvlekken in vele soorten en vormen voor kunnen komen. Pigmentvlekken gaan vaak nooit vanzelf weer weg. Wanneer je ze eenmaal hebt, blijven ze er vaak blijvend zitten.

De oorzaak van een pigmentvlek of moedervlek is vaak lastig vast te stellen. Moedervlekken krijg je vaak als kind zijnde al, maar deze kunnen ook op latere leeftijd nog voorkomen. Pigmentvlekken kunnen door van alles ontstaan, denk aan zon, een open wondje, zwangerschap, veranderingen in je hormoonhuishouding en noem maar op.

Moedervlek verwijderen

Moedervlekken en andere donker pigment, kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. Meestal begin je met camoufleren, bijvoorbeeld met make-up zoals foundation. Maar wanneer het blijvend stoort en je er graag vanaf wilt, dan kun je aan iets drastischer methodes denken. Hieronder meer.

  • Moedervlek verwijderen aan de hand van laser: laserbehandelingen kunnen op allerlei donker pigment ingezet worden. Let er hierbij wel op dat het oppervlakte niet te groot mag zijn, denk aan kleiner pigmentvlekken, moedervlekken en ouderdomsvlekken. Opliggende moedervlekken kunnen aan de hand van deze methode niet weggehaald worden.

  • Moedervlek verwijderen aan de hand van een crème zoals die van Skinlight. Skinlight creme zorgt ervoor dat donkere pigmentatie, groot of klein, gemakkelijk vervaagd kan worden. Dit proces neemt vaan 4 tot 7 weken in beslag. Het zorgt ervoor dat de pigmentatie volledig weg is, en je dus weer een egale teint hebt. Aan 1 verpakking heb je in de meeste gevallen genoeg.

  • Moedervlek wegsnijden: Een moedervlek wegsnijden is geen pijnlijke methode. De meeste pijn ervaar je door de verdovingsprik. De ingreep duurt kort (5 tot 15 minuten) en is in de meeste gevallen zo gepiept. Voornamelijk vlakke moedervlekken worden in de meeste gevallen weggesneden, de reden hiervoor is dat deze type moedervlekken tot diep in de huidoppervlak kunnen zijn, is snijden meestal de beste methode om dit op te kunnen lossen.

  • Moedervlek laten wegbranden wordt steeds vaker toegepast. Vooral bij opstaande moedervlekken is dit een zeer geschikte methode. Een groot voordeel aan deze methode is dat alleen de moedervlek verwijdert wordt, en geen gezond huidweefsel. Deze methode wordt alleen toegepast wanneer zeker is dat de moedervlek niet kwaadaardig is.

Voor meer informatie over moedervlek verwijderen, bezoekt u onze informatieve website: moedervlekverwijderen.net