Vraag het aan
Image default
Bedrijven

Hoe kies ik de juiste hosting provider?

 

Hoe kies ik de juiste hosting provider?

Wanneer je voor het eerst een website wilt starten, dan kan het soms lastig zijn om de juiste hosting provider te kiezen. Er is namelijk nogal veel keuze wat hosting betreft en soms zie je door het bos de bomen niet meer. Er zijn namelijk ook heel veel pakketten waar je uit kunt kiezen, de goedkoopste is altijd het pakket met de minste ruimte.

 

Wanneer je 1 website start waarop je voornamelijk tekst en foto’s wilt plaatsen die niet al te groot zijn qua formaat, dan kun je best kiezen voor een klein pakket. Kies sowieso voor shared hosting wanneer je goedkoop uit wilt zijn. Met shared hosting deel je de server met andere klanten. Echter heeft wel iedere klant zijn eigen stukje ruimte en die mag je geheel opeisen.

 

Bij het kiezen van een juiste hosting is het aan te raden om verschillende partijen naast elkaar te leggen. Een domeinnaam registreren kan vrijwel ook vaak meteen bij het afnemen van webhosting ruimte. Bekijk altijd goed welke aanbieders de beste deal voor je hebben. Vaak zijn dit niet de grootste en bekendste partijen. Leg ze naast elkaar en vergelijk vervolgens zowel de domeinnaam kosten als de hosting kosten. Je kunt er vaak voor kiezen om per maand of jaar te betalen. Per jaar betalen is vaak een stuk goedkoper, en zo hoef je ook niet iedere keer zorg te dragen voor een maandelijkse betaling naar de gekozen partij.

 

Waar host ik mijn websites?

Na lang wikken en wegen en na jaren teveel betaald te hebben, host ik mijn websites nu bij Indugas webhosting. Een vrij nieuwe hosting provider met goede deals, snelle server en goede service. Na telefonisch contact te hebben gehad is mijn pakket iets aangepast naar mijn wensen, dat kon gewoon allemaal en daarin zijn ze vrij flexibel. Ik betaal nu een schappelijke 30 euro per jaar voor 12 websites.

 

Wil je nou meer te weten komen over hosting of wil je verschillende hosting partijen met elkaar vergelijken? Neem dan eens een bezoekje aan mijn persoonlijke blog.

 

http://www.indugas.nl