Vraag het aan
Image default
Woningen

Wat moet u weten om naar België te emigreren.

Belgen die terugkeren naar huis.

Als u ingeschreven stond op een ambassade of consulaat en nu definitief terugkeert naar België, is het in uw belang dat u hen hiervan op de hoogte brengt voor uw vertrek. In principe moet u zich binnen acht werkdagen na uw aankomst in België melden bij uw nieuwe gemeente. Na bevestiging van uw hoofdverblijfplaats wordt u ingeschreven in het rijksregister. Uw nieuwe gemeente geeft dit door aan de gemeente waar u uw hoofdverblijf had voordat u naar het buitenland verhuisde. Als deze gemeente uw administratie nog heeft, sturen zij deze door naar uw nieuwe gemeente.

Buitenlanders die naar België willen verhuizen.

Bent u geen Belg en wilt u naar België verhuizen, dan moet u over de nodige verblijfsdocumenten beschikken.
De verblijfsprocedure die een vreemdeling moet volgen, hangt af van zijn nationaliteit en van de duur en het doel van zijn verblijf in België.
Binnen de Europese Unie geldt het vrije verkeer van personen, waardoor de verblijfsregels voor EU-burgers veel flexibeler zijn dan die voor burgers van andere landen. “Vrij verkeer” geldt ook voor landen in de Europese Economische Ruimte (EER): naast de EU-landen zijn dat Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Voor bepaalde nieuwe EU-lidstaten gelden echter overgangsregels aanmelden bij de gemeente.
Als u als vreemdeling langer dan drie maanden in België wilt verblijven, moet u zich binnen acht dagen na aankomst melden bij de gemeente waar u verblijft. U moet ingeschreven staan ​​in het Rijksregister; en daarvoor moet u een werkelijke woonplaats hebben in deze gemeente.

Er komt veel op u af!

Er komt zo veel op u af tijdens dit proces dat helaas het gevaar op de loer ligt dat u zonder beter weten meer betaald dan nodig is bij bijvoorbeeld een Belgische hypotheek, verzekering in België of verbouwing. Daarom is een adviseur bij emigratie misschien een kostenpost in het begin maar uiteindelijk bent u goedkoper uit dan wanneer u alles zelf regelt. In België gelden er anderen regels en zijn verzekeringen anders samengesteld dan in andere Europese landen. Wij -Emigrerennaarbelgië- zijn er voor u om dit gehele proces soepel en deskundig te laten verlopen.

https://www.emigrerennaarbelgie.be/