Vraag het aan
Image default
Bedrijven

Je gebit

Een belangrijk aspect van je lichaam is je gebit. Je tanden moeten erg goed verzorgd worden. Zo is het de bedoeling dat de tanden twee keer per dag gepoetst worden, daarna moet je flossen en ook de tong moet gereinigd worden. Het is belangrijk dat je niet te veel suiker eet omdat dit slecht is voor het gebit. Bovendien moet je twee keer in het jaar naar de tandarts om je tanden te laten controleren. Dit is heel belangrijk omdat de tandarts kan kijken of je geen gaatjes hebt of dat het glazuur aangetast is. Wanneer er iets met je tanden aan de hand is, kan je hiervoor een behandeling krijgen of doorverwezen worden door de tandarts naar bijvoorbeeld een orthodontist of implantoloog. Daarnaast kan je ook worden doorverwezen naar een mondhygiënist om je gebit te laten reinigen om bijvoorbeeld enkele klachten aan het gebit te verhelpen. De mondhygiëniste zorgt er ook voor dat je gebit er weer mooi en stralend uitziet.

Wanneer je twee keer per dag je tanden poetst zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk problemen hebt met het gebit. Je kan bijvoorbeeld voorkomen dat de gaatjes en glazuur aangetast wordt. Er zijn vele verschillende soorten tandpasta en deze zijn erg verschillend. Je kan het beste aan de tandarts vragen welke tandpasta hij of zij zou aanraden aangezien zij niet allemaal even effectief zijn. zo heb je bijvoorbeeld tandpasta waar je tanden witten van worden. Dit is natuurlijk wel fijn, maar het schuurt ook je tanden wat weer slechter is voor het glazuur. Daarnaast heb je ook tandpasta dat goed is voor gevoelige tanden of voor pijnlijk tandvlees.

Het kan wel eens dat je naar de tandarts gaat en ondanks dat je goed voor je tanden hebt gezorgd kan je toch een gaatje hebben of een ontsteking. Hierdoor kan het voorkomen dat de tandarts een tand trekken moet.

http://orfeokliniek.nl