Vraag het aan
Image default
Woningen

Glas in deur vervangen prijs

 

Welke ramen zijn beter – plastic of hout?
Degenen die besluiten om naar een nieuw appartement te verhuizen of oude ramen te veranderen, maken zich meestal zorgen over de keuze van profielen. Fabrikanten bieden oplossingen in kunststof en hout. Laten we, door deze twee materialen te vergelijken, uitzoeken wat beter is: kunststof ramen of houten ramen.

Milieu vriendelijkheid
Hout is een natuurlijk materiaal en PVC is een kunstmatig materiaal. Plastic en hout zijn echter milieuvriendelijk. Bovendien raden sanitaire organisaties aan om PVC-beglazing te installeren in medische instellingen en kinderinstellingen. In het artikel “Is PVC-profiel gevaarlijk voor de menselijke gezondheid?” we hebben dit onderwerp in detail behandeld.

Maar gelakte houten ramen bedekt met verschillende beschermende verbindingen kunnen een persoon schaden, omdat ze soms gevaarlijke stoffen uitstoten. Let bij het kiezen van een profiel op de samenstelling van het materiaal, de documentatie van de fabrikant en de beschikbaarheid van certificaten.

Kunststof en houten ramen

Bekijk en ontwerp van ramen
Houten lijsten van hoge kwaliteit zien er op zichzelf al aantrekkelijk uit. Als je er impregnering, vernis op aanbrengt, wordt het oppervlak nog mooier. Kunststof kan in elke kleur worden gelamineerd, inclusief metaal, hout. Zowel hout als PVC zijn geschikt voor de meeste interieurs. Daarom wordt de keuze van een profiel qua vormgeving bepaald door de ontwerpeisen van de klant.

Betrouwbaarheid
In de winter vormen kunststof ramen condens, “huilen”. Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor het microklimaat en bedreigt het ontstaan ​​van schimmel. Om onaangename gevolgen te voorkomen, moet u de kamer regelmatig ventileren. Bij verhitting kan plastic uitzetten, dus kies voor versterkte PVC-ramen. Moderne houten ramen drogen niet uit of laten niet los, maar krassen zijn moeilijk te verbergen en het hout wordt donkerder door blootstelling aan zonlicht. Zo is een kunststof profiel betrouwbaarder dan een houten profiel als het is gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Om de kwaliteit van het materiaal te beoordelen, moet u bij het kopen van kunststof ramen de productcertificaten bestuderen.

Geluids- en warmte-isolatie
Deze parameters zijn grotendeels afhankelijk van fittingen, ramen met dubbele beglazing. De thermische bescherming van PVC wordt beïnvloed door de breedte, het aantal profielkamers. De thermische geleidbaarheidscoëfficiënt maakt het mogelijk om het niveau van thermische isolatie te schatten. Een lagere waarde geeft aan dat het materiaal minder warmte afgeeft in de ruimte. Voor kunststof ligt de parameter in het bereik van 0,15–0,2 W / m · K, voor hout varieert deze, afhankelijk van de soort. Een eiken- of grenenprofiel isoleert warmte met een coëfficiënt van 0,15 W / m · K, bladverliezend – 0,13 W / m · K. Eurovensters zijn vaak gemaakt van gelamineerd fineerhout met een warmteoverdrachtsweerstandscoëfficiënt van 0,1 W / m · K. Daarom zijn houten ramen warmer dan standaard kunststof ramen. Maar PVC-profielen worden altijd geselecteerd in overeenstemming met de klimaatzone, zodat ze de kamer in de winter betrouwbaar tegen de kou beschermen.

Duurzaamheid.
De levensduur van beglazing wordt beoordeeld op basis van de ervaring van huiseigenaren en experimenteel onderzoek. Fabrikanten van PVC-profielen beweren dat kunststof ramen zijn ontworpen voor 20-30 of 45-50 jaar gebruik, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden en de materiaalkeuze. Duurdere PVC-ramen gaan langer mee. Hardhouten producten zijn al ongeveer 50 jaar in gebruik, eiken producten – al ongeveer 80 jaar. De boom is behandeld met beschermende verbindingen om zijn “levensduur” te verlengen.

Prijs
Houten ramen met dubbele beglazing zijn veel duurder dan kunststof. De houtsoort heeft invloed op de prijs. Waardevolle houtsoorten verhogen de kosten van beglazing aanzienlijk. Het wordt verhoogd door duurdere fittingen, dikkere ramen met dubbele beglazing.

Welke ramen te bestellen?
Zowel PVC- als houtbeglazing hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is noodzakelijk om materialen te kiezen voor het ontwerp van openingen op basis van het budget, vereisten voor thermische isolatie en ontwerp. De kenmerken van moderne kunststof en houten ramen zijn vergelijkbaar – oplossingen doen niet onder voor elkaar wat betreft dichtheid, geluidsisolatie, energie-efficiëntie. Weeg bij het kiezen van een materiaal alle criteria af om de haalbaarheid van kosten te beoordelen. Bij de datsja is het niet nodig om een ​​energiezuinig raam met dubbele beglazing en een zeskamerprofiel te installeren.

Glas in deur vervangen prijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/