Vraag het aan
Image default
Telefonie

De beste goedkope smartphone

De beste goedkope smartphone

Als we het hebben over smartphones tot 200 euro, hebben we het meestal over instapmodellen of apparaten uit de lagere middenklasse. Ze zijn vaak uitgerust met functies zoals een Full-HD display, 4 GB RAM, gemiddeld 64 GB geheugen en batterijen die 3.000 tot 5.000 mAh bieden. Het is niet ongewoon om de moderne full-view displays, vingerafdruksensoren en drievoudige camera’s te vinden.

Om onze selectie een beetje te beperken, noemen we in de lijst met smartphones tot 200 euro alleen modellen die minimaal met Android 9 Pie draaien. Maar sommige van de goedkope smartphones maken ook deel uit van Google’s Android One programma, dat is gemaakt om het besturingssysteem te standaardiseren. Deelnemende apparaten worden geleverd met pure Android zonder onnodige voorgeïnstalleerde apps (bloatware) en zonder een eigen interface van de fabrikant. Hierdoor krijgen ze veel sneller updates en beveiligingspatches dan andere smartphones. Een ander voordeel van Android One: er is een update-garantie van twee jaar.

De fabrikant Oppo is inmiddels ook officieel vertegenwoordigd in Duitsland en verkoopt zijn smartphones meestal tegen een goede prijs-prestatieverhouding met de gemeenschappelijke aanbieders. Een van deze modellen, die door zijn goede uitrusting in de lijst van de beste smartphones tot 200 euro past, is de Oppo A52. Het scoort niet alleen met zijn moderne vormgeving en een mooie kleurkeuze, maar heeft ook technisch veel te bieden.

Uitgerust met Android 10, draait het met het huidige Google-besturingssysteem. Verder is het uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon 665 en 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. De Oppo A52 wordt geleverd met vier camera’s op de achterkant. De quad camera bestaat uit een 12-megapixel groothoek, een 8-megapixel ultragroothoek, een macrolens met 2 megapixels en een dieptesensor met 2 megapixels. Daarnaast is er een fase-detectie autofocus (PDAF) en elektronische beeldstabilisatie. Dankzij de 5000 mAh accu kan de Oppo A52 gemakkelijk twee dagen in bedrijf blijven.

https://tevredenconsument.nl/elektronica/smartphones-tablets-laptops/de-beste-goedkope-smartphone/