Vraag het aan
Image default
Woning en Tuin

Waarom je voor houten jaloezieën moet gaan deze zomer

Houten jaloezieën functioneren niet alleen als zonwering, maar brengen ook een mooie warme sfeer mee in huis. De meeste zonwering zoals rolluiken zien er niet al te stijlvol uit. Bij houten jaloezieën is dit absoluut niet het geval. In deze blog lees je meer over houten jaloezieën en de voordelen ervan.

Met houten jaloezieën maken je woonruimtes nóg mooier

Een groot voordeel van houten jaloezieën is dat ze buiten dat ze functioneel zijn, ze er ook nog erg goed uitzien. Dit type zonwering past bijna bij elk type woonstijl. Zo gaat het erg goed samen met een landelijke woonstijl, maar het past ook bijzonder goed bij een Scandinavische woonstijl. Omdat het gemaakt is van hout kunnen houten jaloezieën bijna nooit slecht staan. Zeg nou zelf, hout gaat bijna overal goed mee. Zo kan je als je een warme woonstijl hebt gaan voor lichter hout. Heb je meer een robuuste en stoere woonstijl, dan kan je gaan voor hout dat wat donkerder is.

Er is erg veel keuze tussen verschillende kleuren, houtsoorten en structuren. Zo kunnen houten jaloezieën goed staan in elke woning.

Houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval

Met houten jaloezieën kan je erg goed bepalen hoeveel licht je precies naar binnen wilt laten vallen. Zo kan je ze helemaal sluiten als je wilt dat er geen licht doorkomt. Maar als je wilt dat er een beetje licht doorkomt kan je ze makkelijk voor een klein stukje openen. Zodat er niet er wel zonlicht binnen komt vallen, maar niet dat het vervelend wordt als je bijvoorbeeld naar de televisie aan het kijken bent.

Een ander mooi voordeel is dat ze erg duurzaam zijn en ze makkelijk schoon te maken zijn. Houten jaloezieën kunnen redelijk wat stof opvangen. Gelukkig kan je dit makkelijk tegengaan door af en toe een stofdoek of plumeau erover heen te halen. Probeer vocht te mijden bij het schoonmaken van houten jaloezieën. Hier worden ze na verloop van tijd vaak niet mooier door.

Een goed alternatief: shutters

Een erg goed alternatief op houten jaloezieën zijn shutters. Shutters hebben erg veel weg van houten jaloezieën. Shutters hebben vaak mooie kleuren. Het verschil is dat je shutters open en dicht kan klappen. Zo kan je de shutters dicht klappen. Bij jaloezieën is dit niet het geval. Deze kan je opvouwen doormiddel van een koord. Verder is het vooral een kwestie van smaak of je liever voor shutters gaat.