Vraag het aan
Image default
Woning en Tuin

Welk plakfolie kan ik gebruiken voor meubels?

Ben je op je tafel, kastjes en keuken uitgekeken? Pimp je meubel dan eenvoudig met behulp van plakfolie. Vooral in deze tijd waarin veel mensen elk dubbeltje bij wijze van spreken om moeten draaien. Is het eigenlijk niet meer te doen om nog nieuwe meubels aan te schaffen. Gelukkig bestaat er plakfolie. Hiermee kun je je oude meubels weer leuk maken. Eigenlijk kun je je meubels helemaal upgraden in de trends van nu.

Welk plakfolie is geschikt voor meubels

Voor het beplakken van meubels gebruikt men plakfolie. Dit koop je in de bouwmarkt, maar ook online bij bijvoorbeeld Presentsathome. Het folie heeft een leuke print met houtlook, een effen kleur of decoratief ontwerpje. En de achterkant is zelfklevend. Dit plak je dus op je meubels en zo ontstaan in een mum van tijd, voor het oog, weer hele nieuwe meubelen. Eigenlijk is elk plakfolie geschikt voor je meubels. Let op, want sommige bedrijven noemen dit folie ook wel plakplastic of meubelfolie. Dat is eigenlijk een andere benaming voor exact hetzelfde product.

Het enige waarvoor je moet oppassen als je plakfolie voor je meubels koopt, is dat je niet per ongeluk raamfolie koopt. Die rolletjes lijken vaak identiek, maar het folie is doorzichtig en niet geschikt voor je meubels, maar voor je ramen.

Welk plakfolie is geschikt voor ramen?

Voor ramen verkopen ze dus soortgelijke folie met een zelfklevende achterkant. Er is echter wel een verschil. Het plakfolie voor ramen is lichtdoorlatend. We noemen het ook anders, namelijk: raamfolie. Het kan in sommige gevallen erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je iets wilt doen tegen de inkijk of tegen de zon. Voor de ramen bestaan er echt heel veel soorten folies. Decoratief en functioneel. Net als bij het folie voor meubels is de prijs van raamfolie ook niet echt super hoog. Voor slechts een paar euro heb je al een mooie strook raamfolie welke je horizontaal op je raam plakt zodat niet iedereen meer bij je naar binnen kan kijken. Superhandig!

https://www.presentsathome.nl/plakfolie