Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Laatste wedstrijden van het jaar in de Jupiler Pro League gespeeld: dit zijn de uitslagen

Zo vlak na het WK in Qatar en met de Eredivisie die nog op zich laat wachten tot in 2023 zou je haast geen wedstrijden meer verwachten. Toch zijn er in de Jupiler Pro League nog een aantal wedstrijden gespeeld. Het is dan ook interessant om te kijken naar wat de uitslagen van deze wedstrijden hebben gedaan voor de Jupiler Pro League stand.

 

Weinig doelpunten

Met kerst in aantocht leek de motivatie bij de teams toch al wat weggezakt te zijn, veel werd er namelijk niet gescoord. De wedstrijd tussen KAA Gent en Standard Luik eindigde zonder enige gescoorde doelpunten.

 

KAS Eupen scoorde wel een doelpunt tegen RFC Seriang. Met dit enige doelpunt wisten ze de wedstrijd uiteindelijk te winnen. Als gevolg hiervan komt de club van RFC Seriang op de laatste plaats in de competitie te staan.

 

Bij de wedstrijd tussen KV Mechelen en Cercle Bruggen werden maar liefst twee doelpunten gescoord, waarvan elk team er een op hun naam mocht schrijven. Deze gelijkmaker zorgde ervoor dat de teams zich nu op een respectievelijke veertiende en achtste plaats in de tussenstand begeven.

 

De stand in het klassement

De top vijf uit de klassement-stand van de Jupiler Pro League is dan momenteel ook als volgt:

  1. KRC Genk (46 punten)
  2. Union (36 punten)
  3. Antwerp (35 punten)
  4. Club Brugge (33 punten)
  5. KAA Gent (31 punten)

 

De eerstvolgende speeldag van de Jupiler Pro League zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari 2023, waarbij er in de avond een wedstrijd gespeeld zal worden tussen Standard en STVV. De leider van het klassement, KRC Genk, speelt op 8 januari weer hun volgende wedstrijd, tegen de nummers 4, Club Brugge.

 

https://www.voetbalnieuws.be/competities/belgie-jupiler-pro-league