Vraag het aan
Image default
Internet

Eerste stap naar een domeinnaam

Eerste stap naar een domeinnaam:

Wil je een nieuwe website maken, kijk dan eerst op domeinnaam-registreren.net. Hier vind je namelijk een lijst van verschillende domeinnaam aanbieders. Ze worden vergeleken op de kosten per jaar en op de inhoud van het pakket dat je van de aanbieder krijgt. Zo kun je dus gemakkelijk de keuze maken die het beste bij jou past. Bovendien vind je op deze site informatie over waar je op moet letten wanneer je een domeinnaam gaat registreren.

 

Top Level Domain

Een domeinnaam is onder te verdelen in verschillende delen. Deze delen worden labels genoemd. Wanneer je kijkt naar domeinnaam-registreren.net dan is het eerste label ‘domeinnaam-registreren’. Het tweede label is ‘net’. Deze laatste wordt het Top Level Domain genoemd. Je hebt verschillende varianten van Top Level Domains. ‘Net’ wordt over het algemeen gebruikt voor commerciële doeleinden, net zo als ‘com’ en ‘info’. Je zou hiervan dus een kunnen kiezen voor je eigen website. Een andere optie is om te kiezen voor het Top Level Domain dat bij jouw land hoort. Heb jij een bedrijf dat in Nederland gevestigd is en voornamelijk door Nederlandse klanten benaderd wordt, dan is ‘nl’ en geschikt Top Level Domain.

 

Subdomein

Het subdomein is het eerste label in het voorbeeld van domeinnaam-registreren.net. Je mag een subdomein geheel zelf verzinnen. Uiteraard moet je wel een domein kiezen dat nog niet bestaat op het internet. Is jouw gewenste naam, bijvoorbeeld de naam van je bedrijf, al wel geregistreerd door iemand anders? Dan kun je proberen het Top Level Domain te veranderen. Staat jouw ideale naam dus geregistreerd met ‘nl’, probeer dan eens ‘com’. Overigens verschillen de prijzen van Top Level Domains bij aanbieders. Door domeinnaam-registreren.net te raadplegen weet je precies waar je aan toe bent.