Vraag-het-aan
Huishoudelijk

De werking van de dazenval

Hoe werkt een dazenval?

De werking van een dazenval is vrij simpel. De val bestaat uit twee onderdelen, namelijk een zwarte bal en een trechtervormige kap. De bal dient als lokker. Deze is niet voor niks zwart, hier is voor gekozen omdat de bal op deze manier gemakkelijk warmte opvangt als vasthoudt. De warmte wordt gewonnen uit zonnestralen. De dazenval dient als val voor dazen. De dazen worden automatisch naar de val gelokt. Dit komt door de warmte die van de bal afkomt. Dazen komen over het algemeen voor op plaatsen waar water, warmte en vee aanwezig is. De val is een uiterst goede combinatie voor het aantrekken van de dazen.

 

Dazenval paarden

De dazenval werkt uitstekend om paarden te ontzien van de overlast die de insecten kunnen veroorzaken. Paarden hebben er vaak het meeste last van. Dit komt omdat ze erg kunnen kriebelen en omdat ze bijten. Je hebt namelijk zo een dazenbeet opgelopen, dat voelt erg bijtend aan en kan daarna zorgen voor veel jeuk. Wanneer je als mens gebeten wordt, dan dien je de plek van de beet te desinfecteren en te koelen met een koude natte doek.

 

Dazenval kopen

Wanneer je graag iets aan de overlast doet, dan kun je overwegen om een dergelijke val aan te schaffen. De val koop je tegenwoordig makkelijk en snel online bij bijvoorbeeld www.antivliegenshop.nl

 

http://www.antivliegenshop.nl/p/dazenval