Vraag het aan
Image default
Gezondheid

Jacuzzi gebruiken voor gezond afvallen

Jacuzzi meer dan luxe

Een jacuzzi is meer dan een luxe item voor in huis. Volgens de medische website Steadyhealth.com biedt een jacuzzi diverse voordelen, zowel lichamelijk als psychisch. Het is zelfs zo dat een jacuzzi mensen met osteoporose kan helpen. Het drijfvermogen in de jacuzzi, gecombineerd met wat lichte oefeningen, kan de mobiliteit en sterkte van de botten en gewrichten doen verbeteren.

Een jacuzzi, bubbelbad of buitenspa is iets dat iedereen in het gezin plezier biedt. Tijdens de zomerdagen biedt de spa verkoeling en in de winterdagen biedt het een aangename warmte. U kunt het bad namelijk het hele jaar door gebruiken. Hoe fijn is dat!

Een eigen jacuzzi in de tuin biedt u ook een dagelijkse luxe: Ontspanning. Want ontspanning is tegenwoordig zeker een luxe te noemen. Steeds minder komen we er namelijk aan toe. Even de boel de boel te laten en de dagelijkse beslommeringen even aan u voorbij te laten gaan. Het warme water, de bubbels en de massagejets zorgen namelijk voor ultieme ontspanning van lichaam en geest. Het is zowel lichamelijk als psychisch een weldoening om te vertoeven in een jacuzzi bad.

Een jacuzzi is ook zeer effectief bij de behandeling van pijnlijke gewrichten en spiergroepen. Het bad beschikt namelijk over zogenaamde jets die een diepe massage kunnen verzorgen. Deze massagejets zorgen voor een zogenaamde hydromassage gericht op de door u gewenste of de bij u pijnlijke lichaamsplekken. Denk aan schouders, rug, benen en voeten.

 

 

Zwemspa

Een zwemspa is een combinatie van een zwembad en een spa. Vandaar de naam zwemspa. Dit type bad is bij uitstek een zeer goed middel om de nodige kilootjes kwijt te raken. Een zwemspa beschikt namelijk over een waterstroominstallatie waar u zowel rustig als zeer krachtig tegein kunt zwemmen. Een zwemspa ofwel swimspa maakt het dus mogelijk een compleet zwemprogramma af te werken, voor gevorderden en amateurs en voor alle leeftijden.

Er kunnen uiteenlopende oefeningen in worden uitgevoerd. Hierbij moet u denken aan oefeningen zoals lopen, rennen, rekken, roeien en krachttraining. Het is dan ook niet voor niets dat een zwemspa veel wordt gebruikt bij revalidatiecentra en sportcubs. De gewichtloosheid die men in water ervaart in combinatie met een temperatuur die tot 40 graden in te stellen is, zorgt er namelijk ook voor dat spieren en gewrichten sneller kunnen herstellen.

Bent u moe van de uitgevoerde workout? Ontspan dan even in het jacuzzi gedeelte van het bad en laat u verwennen door een diepe lichaamsmassage. Afvallen in een jacuzzi kan dus wel degelijk. En het is ook nog een super gezond!

http://www.sunspabenelux.nl