Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Zorr Powermatic Sigarettenmakers, waarom zijn dit de beste?

Wie op zoek is naar een serieuze sigarettenmaker komt al snel bij de Zorr Powermatic serie uit.

Als je de keuze om over te stappen op het zelf maken van sigaretten eenmaal gemaakt hebt, zul je als eerste een hulzenstopper moeten aanschaffen. Je hebt deze in vele soorten, types en merken, zoals de goedkope hulzenvuller van Mascotte en Gizeh, maar het grote onderscheid wordt gevormd door een handmatige of juist een elektrische bediening van het machientje.

In dit hoofdstuk bespreken we de verschillende systemen die op de markt zijn en focussen we met name op de Zorr Powermatic sigarettenmakers zoals de powermatic mini, de powermatic 1 en de elektronische powermatic 2 plus.

Waarin de Powermatic serie uitblinkt

Wie zijn sigaretten zelf fabriceert is bekend met de kleine handmatige apparaatjes waarin je met moeite tabak inpropt, en vervolgens met kracht de handel of schuif moet overhalen om de sigarettenhuls gevuld te krijgen: vaak resulteert dit in half gevulde sigaretten, afvallende vuur tijdens het roken, en veel frustratie tijdens het maken. Als dit herkenbaar klinkt adviseer ik om naar de zorr powermatic serie te kijken.

Het merk Zorr neemt sigaretten maken serieus, en de gehele lijn van hulzenvullers die zij fabriceren blinkt uit in gebruiksgemak. Het verschil met andere merken zit hem onder andere in de grotere tabaks vulopening waardoor het (veel) makkelijker is om tabak te vullen, het ingenieuze hardmetalen mes dat het teveel aan tabak afsnijdt, waardoor het vullen van de huls een peulenschil wordt, en veel minder kracht vereist. Daarnaast is de vulopening een stuk groter (alsook breder zoals gezegd). Het grootste pluspunt van de Zorr Powermatic serie sigarettenmakers is de gepatenteerde injector techniek: door zijn specifieke manier van injecteren raakt de tabak niet beschadigd, en is de sigaret werkelijk te vergelijken met een fabrieks gemaakte sigaret.

Verschillende types en prijsklasse

De zorr powermatic serie bestaat uit 3 verschillende types, waarvan 2 hand bediende en 1 elektrische sigarettenmaker.

  • Zorr Powermatic Mini: de kleinste en goedkoopste sigarettenmaker van Zorr – Aanschafprijs ligt rond de 20-25 Euro en is vergelijkbaar met de kleine apparaten van o.a. Mascotte. Qua gebruiksgemak is deze ongeevenaard in deze klasse.
  • Zorr Powermatic 1: de grote handmatige sigarettenmaker van Zorr – Aanschafprijs ligt rond de 60 Euro, onverwoestbaar apparaat om grote aantallen sigaretten te maken. Deze machine is groot en werkt zeer prettig.
  • Zorr Powermatic 2: de elektrische sigarettenmaker van Zorr – Aanschafprijs ligt rond de 90 Euro, maakt uitstekend gevulde sigaretten in minder dan 1 seconde. Dit apparaat is zeer krachtig, werkt vlot en loopt zelden vast. Klik hier voor een uitgebreide handleiding van het powermatic 2 plus model.

Andere systemen en opties

Er zijn zon 50 soorten en typen andere sigarettenmakers op de markt, maar geen enkele is vergelijkbaar met de Powermatic serie van Zorr. Zo zijn er apparaten met een veer:

De elektrische sigarettenmaker die met een veer/spiraal werkt, verwerkt de tabak dmv een roterende veer, daardoor wordt deze fijner dan bij een apparaat zonder veersysteem. (Je moet er sowieso altijd  de grotere stukjes ‘uitzeven’, anders loop je kans dat je hulzenstopper binnen mum van tijd beschadigd raakt). Er zit echter wel een nadeel aan het systeem met een veer: tijdens het roken kunnen te fijngehakte stukjes tabak uit de sigaret vallen, met alle gevolgen van brandgevaar die kunnen ontstaan.

Zonder veer

De elektrische sigarettenmaker zonder veer heeft dit probleem niet. De tabak gaat de sigaret in zoals je deze uit het blik haalt en wordt niet extra versneden. Het is daarom wel van belang dat je bij deze soort machines de grove stukjes tabak er goed uithaalt, de machine doet het niet voor je! De kans dat er stukjes tabak (al dan niet brandend) uit je sigaret valt is met dit type hulzenvuller nihil.

Prijskaartje

De elektrische sigarettenmakers met het veersysteem zijn weliswaar iets voordeliger qua aanschafprijs, maar de kans dat tabak uit de sigaret valt is reëel aanwezig. Het voordeel is wel dat je de grove stukjes er niet extreem nauwkeurig hoeft uit te filteren voordat je de tabak in de tabaksgleuf plaatst. De hulzenstopper zonder veersysteem of spiraal zorgt ervoor dat de tabak, in zijn geheel, compact in de sigaret wordt gevuld, waarbij de kans op uitvallen stukjes geminimaliseerd is. Je betaalt hier wel een iets hogere prijs voor.

Conclusie:

Wil je een sigaret die vergelijkbaar is met een fabriek gemaakte sigaret, kies dan voor de powermatic serie van Zorr. Vooral het 2 Plus model is vergelijkbaar met een echte sigarettenfabriek.