Vraag het aan
Image default
Verbouwen

Zelf een EPDM dak leggen is dat moeilijk?

Het zelf leggen van een EPDM-dak kan een uitdagend doe-het-zelf project zijn, maar het is zeker haalbaar voor iemand zonder ervaring in dakwerken en klussen. Hier zijn enkele overwegingen en stappen die je moet overwegen als je van plan bent om zelf een EPDM-dak te leggen.

Benodigde Materialen en Gereedschappen

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint. Easyroof levert een EPDM-membraan uit één stuk, contactlijm, gereedschap zoals lijmrollen, kitspuit, schaar, vouwmeter en andere specifieke gereedschappen. Kwaliteitsmaterialen en het juiste gereedschap dragen bij aan een succesvolle installatie. Easyroof voorziet een gevulde toolbox met alle materialen die je nodig hebt om je plat dak project tot een goed einde te brengen.

Ondergrond Voorbereiden

Een geschikte voorbereiding is de basis voor een duurzaam dak. Vraag offertes bij verschillende dakwerkers en vergelijk bij een zelfbouw leverancier als Easyroof. Nauwkeurige opmeting is de sleutel tot een succesvolle installatie van je EPDM dak. Meet het dak zorgvuldig op en bestel het EPDM-membraan op maat. Houd rekening met opstanden en dakranden en meet de volledige ontvouwing van het dak.

Volledige Verlijming

Het EPDM-membraan wordt bij voorkeur vol vermijmd met contactlijm. Neem de handleiding van de fabrikant nauwkeurig door voor het aanbrengen van de lijm en het correct bevestigen van het membraan. Of volg vooraf een korte opleiding bij Easyroof. Zorg ervoor dat overlappingen goed worden gelijmd en afgedicht. Besteed speciale aandacht aan dakdetails zoals dakranden, hoeken en doorvoeren. Zorg ervoor dat je deze gebieden grondig afdicht met zelfklevende flashing tapes. Een goede afwerking is cruciaal voor de waterdichtheid van het gehele dak.

Professioneel Advies

Als je twijfelt over je vaardigheden of als het dak complex is, is het verstandig professioneel advies in te winnen bij een dakexpert als Easyroof. Een goed geplaatst plat dak voorkomt toekomstige problemen en waarborgt duurzaamheid. Zelf een EPDM-dak leggen is een uitdagend project, maar met de juiste voorbereiding en professionele begeleiding kunnen doe-het-zelvers een duurzaam en waterdicht resultaat behalen. Door alle stappen zorgvuldig te volgen, kan het leggen van een EPDM-dak niet alleen geld besparen maar ook een gevoel van voldoening en trots opleveren.

https://www.easyroof.be