Vraag het aan
Image default
Rechten

Zakelijke oplichting vormt een stevige bedreiging

Je werkt hard, bouwt aan je bedrijf, werkt aan je relaties en plukt er de vruchten van. Mooi, maar weet dat zakelijke oplichting een stevige bedreiging vormt. Mensen die het minder goed met je menen of al te veel vertrouwen geven aan mensen die het niet verdienen, kan je zuur opbreken. Zakelijke oplichting komt in het bedrijfsleven vaker voor dan je denkt, daar weten wij als privédetectives alles van. 

Zakelijke oplichting komt in vele vormen

Een aantal concrete gevallen waar we de afgelopen maanden mee geconfronteerd zijn geworden bij DB Investigations? Wel, de diefstal van goederen komt veelvuldig voor. Vaak gebeurt dit door eigen personeel, maar net zo goed worden heel wat van onze klanten opgelicht door hun leveranciers en/of klanten. De bedreigingen komen echter niet altijd van binnenuit, concurrenten die je bespioneren, je stokken in de wielen steken of afspraken maken die bijzonder nadelig zijn voor jouw bedrijf: het zijn maar enkele voorbeelden van zakelijke oplichting. Bovendien blijken heel wat zakenpartners niet altijd even betrouwbaar en worden er vaak malafide constructies opgezet om klanten te tillen. De zakenwereld zit vol haaien en is het dan ook een kunst om niet opgegeten te worden. Zakelijke oplichting kan je zaak op de rand van de afgrond brengen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. 

Schakel een privédetective in

Word je geconfronteerd met zakelijke oplichting of heb je vermoedens? Weet dan dat een professionele detective heel wat voor je kan uitspitten. Formele onderzoeksdaden kunnen we niet stellen, maar we kunnen wel een massa informatie verzamelen en documenteren. Reken maar dat je met dit dossier een stuk steviger in je schoenen staan. Zelfs al ga je er niet mee verder, dan nog heb je de bewijzen in handen en kun je de nodige stappen ondernemen om je te beschermen tegen zakelijke oplichting. Als erkende privédetectives zijn we thuis in zakelijke oplichting en denken we met je mee. Uiteraard zijn we discreet, maar dan nog kunnen we terugvallen op de ervaring uit ons verleden. Zo weten we vaak meteen vanwaar de wind komt en kunnen we snel bewijzen verzamelen. 

Uitkijken voor zakelijke fraude in het buitenland 

Zeker als je zaken doet met het verre buitenland kun je je maar beter indekken tegen zakelijke oplichting. Door beroep te doen op een betrouwbare privédetective zet je alvast een eerste stap Wij kennen het klappen van de zweep en weten waar de addertjes zitten. Met ons netwerk aan detectives kunnen we aan de slag voor je en zorgen we ervoor dat zakelijke oplichters het alvast een heel stuk moeilijker krijgen. Ben je al geconfronteerd met de gevolgen, dan kunnen we je helpen bewijzen te verzamelen en/of de schade te beperken. 

Contacteer ons en pak zakelijke fraude aan

Meer weten wat we voor jou en je onderneming kunnen betekenen en/of word je geconfronteerd met zakelijke fraude? Stel een gesprek niet uit. Wij herkennen de signalen en kunnen vaak snel de vinger op de wonde leggen. Zo roep je zakelijke fraude een halt toe en ontdek je waar de problemen zich situeren. Laat je onderneming of reputatie niet kelderen door fraudeurs!

https://www.db-investigations.be/diensten/zakelijke-oplichting/