Vraag het aan
Image default
ZZP

Website laten maken of zelf bouwen?

Website laten maken of zelf bouwen?

Heb je een website nodig? Je kunt een website laten maken of er één laten bouwen. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. In dit artikel hebben de voor- en nadelen omschreven.

Voordelen laten maken website
Een website laten maken heeft als belangrijk voordeel dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Je hoeft geen cursus te volgen of zelf te gaan prutsen met HTML of andere codetaal. Heeft het website laten maken ook nadelen? Het enige ‘nadeel’ is dat het geld kost, maar je krijgt er een professionele website voor terug.

Voordelen zelf bouwen
Wil je geen website laten maken? Dan kun je zelf aan de slag gaan. Met een site zoals WordPress kun je zelf een eenvoudige website laten maken. Ga je een website voor je bedrijf maken? Dan is het wel belangrijk dat je echt verstand van zaken hebt, want een lelijke website zal potentiële klanten afschrikken.

Nadelen zelf een website bouwen
Sommige mensen onderschatten het maken van een website en denken: ik maak zelf wel een website. Vaak zijn deze websites bijzonder amateuristisch. Dit hebben de makers zelf niet in de gaten, omdat ze in de veronderstelling zijn dat ze een ‘prachtige’ website hebben gemaakt. Wees verstandig en kies voor kwaliteit. Laat een website maken door een professional. Zo’n persoon heeft vaak vele jaren ervaring en weet wat er komt kijken bij het maken van een website.

Hoe krijg ik bezoekers op mijn site?
Een website laten maken is eenvoudig, want je betaalt een x-bedrag en je hebt binnen afzienbare tijd een website, maar dan heb je te maken met de vervolgvraag: hoe graag ik bezoekers op mijn website? Je zult zelf actief moeten gaan linkbuilden om er voor te zorgen dat mensen via een zoekmachine op je website komen. De bezoekers zullen niet van zelf op je site komen. Doe je niks aan linkbuilding of promotie, dan komen er geen bezoekers. Bij het bepalen van een budget voor je site is het ook belangrijk om naar dit aspect te kijken.

 

https://kmowebdiensten.be/diensten/website/