Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Wat is loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt afzonderlijke begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de correcte arbeid te vinden? Wat is mijn passie? Hoe utiliseer ik mijn eigenschappen optimaal. Een beantwoording op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een vorming loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en dames.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw beroep, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wenst meer uit uw carrière halen. Maar hoe doet u dit?

Werknemers

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U begeert promotie maken of omtrent een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Carrière

Ontslagen of in opzeggingstermijn?

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Stap 3

Einddoelstellingen evalueren
Bewerkingen doorvoeren

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw oefenmeester voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u gezamenlijk met uw coach welke voetstappen u verder kunt nemen.

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Stap artikelen

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Terugkom-moment waarbij u gemeenschappelijk een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange duur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Stuiten genomen acties, hervormingen, verbeterpunten.

Stap 4

Stap 2

Persoonlijk gesprek met uw carrière coach
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobbegeleidingstraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Ontmoeting met uw carrière trainer
Toelichting methode
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Doorspreken van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

 

Ambt test

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gemiddelde tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Jobcheques

Met de loopbaancheques ontvangt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u gezamenlijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens bekomt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw baan- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele omgeving, de geordende ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

Ucareloopbaanbegeleiding is erop gericht om u te bijstaan bij veranderingen in uw leven. Heeft u moeite met hervormingen in uw arbeid of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw taak- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raadgeving geleidt u bij het vinden van een beantwoording op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met jobcheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

Cheque besteld; hoe nu verder?

 

Als u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Wenst u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor gratis startgesprek.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Wij afleiden dat u het fijn vindt om te nakijken of u in het bezit bent van een officiële loopbaancheque. De echte loopbaancheques kan u identificeren aan:

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw loopbaancheque af te trekken van de belastingen.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan ontvangt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Heb ik recht op loopbaancheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

 

 

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/category/loopbaanbegeleiding-blog/