Vraag het aan
Image default
Kinderen

Een kinderbureau kopen, waar rekening mee houden bij aankoop?

Het uitkiezen van een kinderbureau is een vrij lastige klus. Je kind zit namelijk nog in de groei, wat betekent dat het bureau voor je kind naar loop van tijd niet meer past. En jij als ouder wil natuurlijk dat je kind er wel lang genoeg plezier aan kan hebben en je niet elke drie jaar een nieuw kinderbureau moet kopen. Naast dat je een bureau voor je kind wil bestellen waarmee er lang kan worden gedaan, zijn er nog een tal meer van factoren die ook een rol kunnen spelen wanneer je een kinderbureau gaat kopen. In deze blog zetten wij de vele punten waar je rekening mee kunt houden op een rijtje. Zodat jij en je kind straks makkelijker een keuze kunnen maken tussen het enorme online aanbod van kinderbureaus.

Juiste afmetingen van het kinderbureau

Een heel praktisch punt is dat het kinderbureau moet passen in de kamer, en passen bij de leeftijd en lengte van je kind. Als hier niet wordt bij stil gestaan zal er weinig gebruik gemaakt worden van het bureau en heeft het daardoor geen toegevoegde waarde voor de slaapkamer van je kind. En heb jij als ouder geld verspild, wat vast handig van pas kan komen in deze economisch zware tijden. Waar op moet worden gelet qua afmetingen zijn de lengte, breedte van het blad en hoogte van het buro.

Hoe ouder je kind is, des te groter en hoger het bureau zal moeten zijn. Voor kinderen ouder dan 8 jaar raden wij een minimale lengte van het bureau van 120cm aan, zodat hier alle spullen daadwerkelijk op zullen passen. Kinderbureau’s kleiner dan deze maatvoering zullen gauw te klein aanvoelen, waardoor dit het comfort en vrijheid achter het bureau beperkt. Let er dus goed op om de juiste maten te kopen. Vind hier een webshop dat een aanbod heeft in alle soorten kinderbureaus.

Waarvoor gaat je kind het bureau voornamelijk gebruiken?

Het is ook van groot belang om te weten waar het kinderbureau voornamelijk zal worden gebruikt. Zit je kind in een leeftijd waarin het elke dag huiswerk gaat maken op zijn of haar slaapkamer? Of is je kind daar nog lang niet aan toe en wordt het alleen gebruikt om te computeren? Of wordt er lekker aan getekend en geknutseld? Wanneer er veel huiswerk wordt gemaakt achter het kinderbureau raden wij een groot kinder bureau aan. Voor het knutselen zijn er speciale kinderbureaus met een kantelbaar werkblad. Waardoor je niet in een grote hoek hoeft te tekenen en de schaduwval minder groot zal zijn.

Wat vindt jouw kind een mooi bureau?

Kies samen met je kind een bureau uit dat jullie mooi vinden en past binnen de rest van het interieur van de slaapkamer. Wanneer je de hele slaapkamer nog niet hebt aangekocht kun je deze in totaal dezelfde stijl inrichten door een complete kinderslaapkamer aan te kopen. Met meubilair van dezelfde lijn. Uiteraard kun je ook een los kinderbureau aankopen.

Budget

Prijs speelt zoals altijd een rol wanneer je iets koopt. Kleine kinderbureaus kun je al vanaf zo’n €30 kopen. Wanneer je een goed en duurzaam kinderbureau voor je kind wil aanschaffen moet je denken aan bedragen tussen de €200-400 euro. High end kinderbureaus en professionele tekentafels kosten al gauw zo’n 500 euro.

Kun je er een bijpassende kinderbureaustoel voor vinden?

Naast een kinderbureau wil je natuurlijk ook een kinderbureaustoel erbij vinden. In een kleur en uitvoerig waar zowel je kind als jijzelf je in kunnen vinden. Uiteraard tegen een zachte prijs. Verder raden wij het aan om een kinderbureaustoel te vinden die in hoogte verstelbaar is. Zo heeft je kind er langer plezier van en krijg je ook een correcte lichaamshouding achter het bureau.