Vraag het aan
Image default
Architectuur

Ecodorp en tiny houes bouwen met schroeffundering

Een ecodorp bouwen conform PFAS

Het milieu staat onder grote. Iedere dag verschijnen nieuwe berichten in het nieuws over klimaatverandering, de stijging van de waterspiegel, Co2 uitstoot en nieuwe klimaatafspraken die we met elkaar proberen te maken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het is een belangrijk aandachtspunt in de wereldpolitiek en ook in Nederland zijn de maatregelen intensief. Naast het terugbrengen van de maximum snelheid op snelwegen naar 100km per uur, is er vanuit de overheid stricte PFAS maatregelen genomen om de uitstoot van gevaarlijke stikstof te beperken. Dit heeft zelfs geleid dat de bouwsector een tijd stil heeft gelegen met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er positieve bewegingen en technieken die bijdragen aan het kunnen bouwen van projecten met zo min mogelijk stokstof uitstoot. Eén van deze oplossingen is het bouwen van ecodorpen die voorzien zijn van schroeffundering!

Hoe omgaan met PFAS en het stikstof beleid?

PFAS staat voor Poly- en perfluoralkylstoffen. Een verzamelnaam voor een legio stoffen die bijdragen aan een verhoogt stikstof gehalte in de grond. Kort gezegd zijn dit stoffen die bijdragen aan bodem en grondwater verontreiniging die ervoor kunnen zogen dat bepaalde flora en fauna in een versneld tempo uitsterven. Dit heeft grote ecologische gevolgen die mogelijk onherstelbaar zijn. En om die reden is in 2019 een nieuw normering vastgesteld waar bedrijven (denk aan auto, bouw, industrie, bagger en chemie) zich aan moeten houden. Een gevolg voor de bouw, was dat veel bouwprojecten stil kwamen te staan. Gelukkig zijn er bedrijven die jaren geleden al begonnen zijn met innoveren en zo’n bedrijf is Weenk WSF Schroeffundering!

Fundering op schroefpalen van staal

Het klinkt misschien simpeler dan je denkt, maar Weenk Schroeffundering is meer dan 10 jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een methodiek om fundering op schroefpalen van staal te bouwen. Dit is door de jaren geperfectioneerd en inmiddels behoort Weenk Schroeffundering tot dé specialist in Nederland als het gaat om funderingsoplossingen op basis van schroeven die diep in de grond worden ‘geschroefd’. Deze komen in allerlei soorten en maten, geschikt voor ieder type ondergrond. Een ander groot voordeel is dat deze fundering gepaard gaat met veel minder afval, stikstof uitstoot en energie en daardoor dus ook geld! De voordelen opgesomd van de stalen schroeffundamenten bij Weenk:

  • Stukken goedkoper dan betonfundering
  • Sneller in te zetten met minder(zwaar) materiaal
  • Minder stikstof uitstoot t.o.v. traditioneel bouwen
  • Geschikt voor ieder type ondergrond
  • Snel inzetbaar, binnen 4 weken op locatie te monteren
  • Ook uitermate geschikt voor tuinhuis, carport, garage of tuinmuur projecten
  • De #1 oplossing voor fundering tiny houses in ecodorpen

Uitstekend geschikt voor de aanleg van ecodorpen

De vele voordelen van schroeffundering maakt het de meest geschikte optie om een ecodorp aan te leggen. Ecodorpen zijn kleine gemeenschappen waarbij eenheid met de natuur centraal staat. Kenmerken zijn hierbij tiny houses. Kleine compacte huisjes die (bijna) zelfvoorzienend zijn in energie. Ze worden gemaakt van licht en duurzaam materiaal en sommige zijn zelfs te verplaatsten zodat ze elders eenvoudig opnieuw te herbouwen zijn.

Maak een afspraak of vraag offerte op

Het vinden van een juiste partner met kennis en expertise in huis op het gebied van fundatie is niet eenvoudig. Gelukkig kan Weenk Schroeffundering uitstekend van dienst zijn. Het montage team is lander opererend en kan binnen 4 weken op locatie een opdracht uitvoeren, klein en groot. We doen ook veel projecten op het gebied van railinfra voor Prorail en NS.

Laat ons weten wat jouw project is en neem contact op via onze website of vraag een vrijblijvende offerte op. We nemen binnen 24 uur contact met je op voor het bespreken van de opdracht.

https://schroeffundering.nl