Vraag het aan
Image default
Auto

Werkwijze auto invoeren

Indien u op zoek bent naar een nieuwe auto of een bijzondere auto die niet eenvoudig in Nederland te vinden is, kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheden van een auto importeren te onderzoeken. Een auto importeren kost meer tijd en moeite dan het aanschaffen van een auto in Nederland, maar als u de juiste keuzes maakt, bent u normaliter wel veel goedkoper uit. In onze buurlanden liggen de prijzen van een nieuwe auto vaak vele malen lager dan in Nederland.

Bijzondere auto (import)

Als u op zoek bent naar een bijzondere auto, kan het zijn dat u veel verder moet kijken dan onze buurlanden. Er komt wel wat papierwerk bij een auto importeren, maar als u dit niet schuwt, komt u onder aan de streep vaak vele malen voordeliger uit dan wanneer u dezelfde auto in Nederland koopt. Vaak is een auto gekocht in het buitenland ook luxer en heeft deze een lagere kilometerstand tegen een lagere prijs dan wanneer u dezelfde auto in Nederland koopt. Er zijn een aantal zaken die voor het importeren van een auto geregeld moeten worden. Zo moet u uiteraard transport vanuit het land van herkomst naar Nederland regelen. Indien u zelf de auto naar Nederland brengt, dient u een tijdelijk Nederlands kenteken aan te vragen om de auto te importeren.

Douana BPM betalen

Zodra u bij de douane aankomt, dient u de BPM te betalen. BPM is belasting die betaald moet worden als u ene auto wilt importeren. Nadat u de BPM aan bij de douane heeft betaald, worden de kentekenpapieren naar uw huisadres verzonden. Verder zal de auto volgens de Nederlandse normen APK gekeurd moeten worden en de tenaamstelling zal geregeld moeten worden. De auto die u gaat importeren zal ook nog geïnspecteerd worden. Indien u dit allemaal te ingewikkeld wordt of u heeft niet veel behoefte aan al dat geregel, maar u wilt toch een auto importeren, dan zijn er ook bedrijven die dit hele proces van A tot Z van u overnemen. Dit heet importbegeleiding: u heeft er geen omkijken meer naar als u een auto wilt importeren.

Importautos

http://www.importautos.nl/auto-invoer-werkwijze/