Vraag het aan
Image default
Kinderen

Week 40 van de zwangerschap

Week 40 van de zwangerschap

Een zwangerschap geen exacte wetenschap en slechts 5 procent van de baby’s wordt ook daadwerkelijk geboren op de uitgerekende datum. U kunt er nu wel rekening mee houden dat de baby tussen nu en 2 weken geboren wordt. U kunt zelf niets doen om de bevalling op gang te brengen. Het enige wat u kunt doen is rustig afwachten tot de baby zich aankondigt.

Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling, geniet dus nog zo lang het kan. Niet alleen voor u, maar ook voor de baby is de bevalling geen pretje. De baby moet weg uit de vertrouwde omgeving en wordt dan door het smalle geboorte kanaal geperst, en dan zo de koude wereld in.

Hij of zij zal moeten wennen aan het felle licht, temperatuur en harde geluiden. Zodra de vliezen breken hoort de baby allerlei geluiden. Lag de baby nog te slapen dan is hij of zij nu echt wakker. Ook krijgt de baby nog minder vrijheid tijdens de ween. De bevalling kan lang of kort duren, dit verschilt per bevalling.

Babyfoon aanbieding:

Topcom KS4242 Babyfoon Babyviewer 4200 10 W

 

Mijn man en ik hebben elkaar ontmoet in een bar waar we allebei werkten. Ik deed dit als bijbaantje naast mijn studie en hij werkte hier fulltime omdat het de zaak van zijn broer is. We waren direct verliefd, het klikte. Ik ben een Nederlander met de standaard normen en waarden. Hij is van Turkse afkomst maar hier merk ik niks van. Hij drinkt alcohol en rookt af en toe een sigaretje en ga niet naar de moskee of iets. Eigenlijk in de jaren dat wij samen waren heb ik nooit gemerkt dat hij ook een Turkse man. Zijn ouders zijn Turks en ouderwets. Nu hebben we hier nooit echt last van gehad tot nu! Ik ben 5 maanden zwanger en zij eisen van ons dat we ons kind vernoemen naar een van de profeten uit de koran. Dit is belachelijk. Toen ik aangaf dat ik dit niet wilt doen heeft ze tegen mijn man gezegd dat als wij een andere naam geven wij niet meer welkom zijn in haar huis. Ik begrijp dit niet en vooral deze cultuur? Is dit typisch iets Turks, een naam van de profeet?

http://www.wekenzwangertips.nl/blog/