Vraag het aan
Image default
Zorg

Wat je niet wist over de chiropractor

Chiropractie: Een natuurlijke behandeling zonder medicijnen

Wist je dat chiropractie een natuurlijke behandelvorm van het menselijk lichaam is zonder medicijnen! Een chiropractor is een specialist op het gebied van wervelkolom, bek, de rug en andere gewichten in je lichaam. Daarnaast behandelt de chiropractor ook enkels, knieën, schouders, ellebogen en meer. Zodoende kan de chiropractor advies geven in hoe je het beste om kunt gaan met je rug en je oefeningen meegeven om de kans op terugval te verkleinen.

De studie tot het worden van een chiropractor zal je verrassen

De studie van een chiropractor is niet eenvoudig. Deze duurt 6 jaar en de studie wordt volbracht aan een aantal universiteiten in de Verenigde Staten, Engeland en Canada. Om je een idee te geven van het aantal uren studie, volgt hieronder een overzicht van het aantal uren per vak vergelen met de studie medicijnen.

Samenstelling van de basisvakken:

Toelichting: Het Vak met daarbij het aantal uren per vak tussen chiropractie vs. medicijnen

 • Anatomie – 520/508 uur
 • Fysiologie – 420/326 uur
 • Pathologie – 205/401 uur
 • Scheikunde – 300/325 uur
 • Bacteriologie – 114/130 uur
 • Diagnose – 420/324 uur
 • Neurologie – 320/112 uur
 • Röntgen – 217/148 uur
 • Psychiatrie – 65/144 uur
 • Zwangerschap en Gynaecologie – 65/198uur
 • Orthopedie – 225/156uur

Totaal: 2821 uur vs 2772 uur

Behalve deze uren hebben de studenten van chiropractie extra uren studie met betrekking tot behandeling van de rug en nek, voeding en andere onderwerpen welke te maken hebben met de wetenschap van chiropractie. De studenten medicijnen hebben nog extra uren studie met betrekking tot geneesmiddelen, chirurgie en andere ontwerpen die te maken hebben met de medicijnen studie.

Dit brengt het totaal aantal uren op: 4485 voor chiropractie en 4248 voor medicijnen.

Dit resultaat is gebaseerd op een onderzoek van 22 medische faculteiten en 11 chiropractische faculteiten in de Verenigde Staten.

Behandel je rugklachten, nekklachten en andere gezondheidsklachten door dr. Tor Inge Dragland

Bij het Chiropractic Centrum staat dr. Dragland aan het roer. Dr. Dragland is afgestuurd aan het gerenommeerde Palmer College of Chiropractic. Door zijn jarenlange ervaring heeft dr. Dragland vele mensen geholpen met hun klachten. Van jong tot oud, en mensen met zeer uiteenlopende klachten. Enkele veelvoorkomende klachten zijn;

Overbelaste pols

Onderrugpijn

Nekhernia

 

Het advies is tenminste één tot twee maal per jaar een chiropractor te bezoeken om preventief klachten te voorkomen. Bovendien valt chiropractie onder de alternatieve geneenswijzes waardoor het in nagenoeg bij elke zorgverzekering vergoedt wordt door een aanvullende verzekering.

Voor een overzicht van vergoedingen, verwijzen we je naar onze website www.chiroprac-tor.nl.

https://www.chiroprac-tor.nl/