Vraag-het-aan
Electronica en Computers

Waarom de Samsung Galaxy S4 zo’n fijne telefoon is

Waarom ik vind dat iedereen een Samsung Galaxy S4 moet hebben

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind dat je niet meer van deze tijd bent als je geen smartphone hebt. En óók vind ik dat je het beste een telefoon kunt hebben die op Android runt. Groot was dan ook mijn vreugde toen de Samsung Galaxy S4 eindelijk uitkwam! Niet voor niets is dit de meest verkochte Android-telefoon ooit geworden.

Waarom de Samsung Galaxy S4 zo’n fijne telefoon is

Nou, ten eerste heeft de Samsung Galaxy S4 allerlei fantastische apps die je leven écht een stuk beter kunnen maken. Te denken valt aan routeplanners (je hoeft nóóit meer te verdwalen, en in de meeste gevallen is je TomTom ook overbodig geworden -scheelt weer in de portemonnee!). En heb je last van slaapproblemen? There’s an app for that! De Samsung Galaxy S4 heeft verschillende apps die -als je je telefoon bij je in bed legt (en dat doen we toch allemaal, laten we eerlijk zijn)- je bewegingen registreert en op basis daarvan bijhoudt in welke slaapfase je je bevindt. Niet alleen is het interessant om meer te weten over je eigen slaapgedrag, ook is het handig omdat je Samsung Galaxy S4 je wakker maakt op het voor jou meest gunstige tijdstip, namelijk wanneer je in een lichte slaap bent. Zo wordt je altijd fit en uitgerust wakker! Ook is de Samsung Galaxy S4 qua processorkracht één van de zwaardere smartphones. Dat betekent dat de Samsung Galaxy S4 veel verschillende programma’s tegelijkertijd kan draaien, zonder voortdurend vast te lopen. En vastlopende telefoons zijn toch wel één van de meest irritante dingen op aarde, laten we wel wezen. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S4 een heerlijk model: een groot scherm waarop je al je foto’s van je vrienden en familie haarscherp kunt bekijken, of waar je gewoon films op kunt kijken. Het beeld van de Samsung Galaxy S4 is er scherp genoeg voor! Eén van de grootste nadelen van een smartphone is dat de batterij snel leegloopt. En daar ligt één van de sterkste punten van de Samsung Galaxy S4! Deze telefoon heeft namelijk een batterij die het erg lang volhoudt. En mocht hij zijn leeggelopen, dan is hij ook weer snel opgeladen. Met een Samsung Galaxy S4 heb je na een kwartiertje opladen alweer 20% van je totale batterij terug. Ook werkt de interface van de Samsung Galaxy S4 als een droom. Het motto bij het ontwerp van deze telefoon was dat hij zich aan jóu aanpast, en dus niet dat jij als gebruiker je aan je telefoon aan moet passen. En dat is gelukt! De Samsung Galaxy S4 is heerlijk makkelijk om te bedienen. Subtiel is de Samsung Galaxy S4 ook; hij is minder schreeuwerig en aanwezig dan een paar van zijn concurrenten. De hoes heeft een op het op het eerste gezicht een onopvallend patroon, maar wanneer je wat beter kijkt zie je dat het allemaal kleine diamantjes zijn. Fijn aan de hoes is ook dat je er geen vingerafdrukken op achterlaat, dus je mooie telefoon blíjft ook mooi! Ook voor de amateurfotografen onder ons is dit een ideaal exemplaar. Naast een 13,0 megapixel camera heeft de Samsung Galaxy S4 ook allerlei camera-opties waarmee je bijvoorbeeld heel goed panoramabeelden kunt maken. Ik zet nog even voor je op een rijtje waarom dit zo’n toptelefoon is:

  • hij is snel en loopt nooit vast
  • uitstekende camera
  • goede batterij die lang meegaat (en snel weer is opgeladen)
  • uitstekende beeldkwaliteit

Waarom smartphones de toekomst hebben

Zoals ik al eerder zei, je doet eigenlijk niet meer mee als je geen smartphone hebt. Onze tijd is een tijd van flexibiliteit, van flow, van connectiviteit! Altijd ben je met alles en iedereen verbonden. En dat is prachtig! Met programma’s als Whatsapp heb je binnen een mum van tijd contact met je vrienden, of stuur je ze allemaal in één keer een bericht. Ook kun je altijd je reis plannen met je telefoon, en direct op de hoogte gehouden wordt van het laatste nieuws. Zo kom je dus niet onverwacht voor allerlei nare verrassingen te staan wanneer je met de trein of bus gaat. Daarnaast kun je met je Samsung Galaxy S4 (en toegegeven, ook met andere telefoons met een internetverbinding) altijd het laatste nieuws checken en weet je zeker dat je nooit iets mist. En trek je niets aan van al die kritiek van mensen die zeggen dat deze telefoons ons afleiden van onze omgeving: dat zeiden ze ook van de krant toen iedereen die in de trein begon te lezen. En dat het irritant is om op feestjes iedereen altijd met z’n telefoon in de weer te zien? Onzin! Wat is er nu leuker dan snel even op Wikipedia te kunnen bewijzen dat jíj het beter weet in discussies! Bovendien kun je elkaar allerlei leuke filmpjes laten zien. Bovendien kunnen ze ons bijstaan ons leven te verbeteren, en ons bijvoorbeeld helpen gezonder te leven. Er zijn genoeg apps die bijhouden hoe en hoeveel je beweegt, en je van advies kunnen voorzien. Ook kun je er geld mee overmaken, kun je je declaraties bij je verzekering inleveren door simpelweg een foto van je nota te maken, en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos en de toekomst ligt open naar een heerlijk eenvoudig leven waarbij ons leven -mede door telefoons als de Samsung Galaxy S4- een stuk makkelijker wordt gemaakt.

http://www.foon4u.nl/samsung/Galaxy-S4/