Vraag het aan
Image default
Bedrijven

vocht dat opstijgt

Een tijd geleden merkte ik plots dat de muren in mijn woning er anders uitzagen. Ik hield alles een tijdje nauwkeurig in de gaten en kwam tot de vaststelling dat mijn huis leed onder opstijgend vocht. Ik had geen idee waar het vocht vandaan kwam maar ik wilde wel een oplossing, want ik wilde niet in een vochtig huis wonen en ik wilde mijn woning niet verder laten aantasten. Ik ging op zoek naar een oplossing en kwam te weten dat opstijgend vocht behandeld kan worden door middel van injecties. Ik nam contact op met een gespecialiseerd bedrijf, waar men mij verteld dat er door middel van injecties onder lage druk een vochtafwerende laag gevormd kon worden in mijn muren. Een vakman kwam ter plaatse om na te gaan waar het vocht vandaan kwam.

 

Op basis daarvan stelde hij een werkplan op: er zouden op een welbepaalde afstand gaten geboord worden in de muurvoeten, waarlangs de vloeistof kon geïnjecteerd worden. De injectievloeistof verspreidde zich doorheen de muur en verzadigde de stenen. Er werd mij beloofd dat ik op deze manier niet langer last zou hebben van enige vorm van opstijgend vocht in mijn woning, en dat de behandeling een blijvend effect zou hebben. Nu zijn we enige tijd verder en ik merk inderdaad dat het probleem zich niet meer voordoet. Gelukkig kon ik tijdig terecht bij een gespecialiseerd bedrijf dat mij de juiste oplossing heeft geboden voor mijn probleem! Nu kan ik terug gezond leven in een droge, sterke woning!

 

Hebt u een oudere woning of staat u op het punt een woning te kopen, en ontdekt u een vochtprobleem? Het zou om opstijgend vocht kunnen gaan. Opstijgend vocht zorgt ervoor dat de muren vochtig aanvoelen en kan voor verregaande problemen zorgen, zowel voor de woning als voor de bewoners. Een vochtige leefomgeving is ongezond en een door vocht aangetaste woning verliest snel waarde. Gelukkig kan opstijgend vocht aangepakt worden, met een blijvend resultaat. Het is mogelijk om de aantaste muren te injecteren met een speciale vloeistof die het opstijgend vocht tegenhoudt. Aan de onderzijde van de vochtige muur wordt de vloeistof onder lage druk ingespoten, in vooraf gemaakte gaten. De vloeistof verdeelt zich over de hele oppervlakte van de muur en verzadigt de bakstenen, zodat er geen extra vocht meer kan intrekken.

 

Door deze verzadiging ontstaat er een vochtwerende laag en het opstijgend vocht krijgt geen kans meer om in te trekken. Deze behandelingsmethode klinkt eenvoudig maar moet toch met de nodige kennis van zaken worden uitgevoerd. Voor de werken beginnen, moet een analyse gemaakt worden om te weten van waar het vocht afkomstig is. Gaat het om optrekkend grondvocht? Is er sprake van optrekkend condens? Dringt er regenwater binnen via de grond? Afhankelijk van de diagnose moet de injectievloeistof anders ingespoten worden en moeten de boorgaten op een andere manier voorzien worden. Het werkplan moet ook afgestemd worden op de constructie, zo moet er bepaald worden of er één of meerdere rijen boorgaten voorzien moeten worden. Dergelijke analyse moet gebeuren door vakmensen die vertrouwd zijn met de behandeling van grondvocht, zodat een optimaal en blijvend resultaat gegarandeerd kan worden.

http://aldiva-works.be/