Vraag het aan
Image default
Woning en Tuin

Schilder kosten

Door met enige regelmaat een schilder uw woning te laten schilderen, investeert u in het onderhouden ervan. Kies daarom voor een professionele schilder met ervaring en vakkennis zodat u verzekerd bent van een goede verflaag die zorgt voor een extra bescherming.

Kosten van de schilder

Gemiddeld liggen de prijzen van schilders die binnenschilderwerk verrichten zo rond de 35 EUR per uur, 30 EUR per m2 of 10 EUR per m2 voor sauswerk. De prijzen van schilders die buitenschilderwerk verrichten liggen zo rond de 40 EUR per uur of 35 EUR per m2.

Extra schilder kosten

Houdt u ook rekening met extra kosten die een schilder in rekening kan brengen. Hierbij kunt u denken aan materiaal kosten, het huren van een steiger of voorrijkosten. Deze kosten zijn bij de meeste schilder bedrijven niet in het uurtarief van de schilder verwerkt. Bij het bestuderen van de offerte van de schilder moet u dus goed letten op of deze extra kosten wel of niet in de prijs zijn opgenomen.

 

Overige prijsinvloeden

De kosten van de schilder zijn naast de tarieven die worden gehanteerd verder ook nog afhankelijk van een aantal andere factoren:

 • Voorbereidend werk
  Als er eerst reparatiewerk plaats moet vinden voordat de schilder kan gaan schilderen, dan kunt u dit natuurlijk door de schilder laten uitvoeren, maar u kunt dit ook zelf doen. Door zelf voorbereidingen te treffen zoals onder andere schuren en ontvetten, kunt u op kosten besparen.
 • Hoeveelheid van het schilderwerk
  Kleine opdrachten kosten uiteraard minder dan grote opdrachten, maar houdt wel rekening dat bij grotere opdrachten vaak wel korting kan worden verkregen.
 • Locatie van de te schilderen onderdelen
  Onderdelen die moeten worden geschilderd en lastig bereikbaar zijn zullen de kosten verhogen. Zo moet er voor lastig bereikbare onderdelen vaak eerst een steiger worden opgebouwd. Deze kosten worden natuurlijk ook doorberekend in de totaalprijs.
 • Woonplaats
  Als u woonachtig bent in de stad dan zullen er waarschijnlijk ook parkeer kosten in rekening worden gebracht. Daarnaast zullen de voorrijkosten ook hoger oplopen wanneer de schilder ver moet rijden om uw woning te bereiken.

 

Bent u van plan om een schilder in te schakelen?

Het is dan verstandig om diverse schilder offertes op te vragen bij verschillende schilderorganisaties en deze na ontvangst goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo namelijk behoorlijk op kosten besparen en tevens ook zeer eenvoudig kiezen voor de schilder die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.vindschilder.be