Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Olijfolie Manolakis: Puur Genieten van Kreta

Eersteklas Kwaliteit voor Warme en Koude Maaltijden

Olijfolie Manolakis staat bekend om zijn hoogwaardige eersteklas kwaliteit, rechtstreeks van Kreta. Geniet van de pure en zachte smaak, perfect voor bakken en diverse lunches.

2. Extra Vierge Olijfolie: Alleskunner in de Keuken

Tips voor Optimaal Gebruik

Ontdek de veelzijdigheid van extra vierge olijfolie, vooral van Manolakis. Met de hoogste consumptie van 32 liter per jaar op Kreta, wordt het gebruikt in salades, koken, bakken, op brood en zelfs in desserts. Rijk aan antioxidanten blijft het stabiel bij verhitting, ideaal voor frituren, en kan zelfs hergebruikt worden. Let niet alleen op de zuurgraad, maar zoek naar een fruitige geur en kruidige smaak voor de beste en gezondste olijfolie.

3. Geschiedenis van Kretenzische Olijfolie

Gezondheid en Verzorging door de Eeuwen Heen

De oorsprong van de olijfboom blijft mysterieus, maar de Minoïsche beschaving op Kreta begon al met olijventeelt. Oude Grieken waardeerden de gezondheids– en verzorgingstoepassingen van olijfolie, bekend als de “Grote Therapie” door Hippocrates. De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland begunstigen de olijfboom, een pijler van de samenleving.

4. Bestel Topkwaliteit Olijfolie uit Kreta

Online Genieten van Biologische Extra Vierge Olijfolie

In de webwinkel van Olijfolie Manolakis koop je de beste biologische extra vierge olijfolie uit Kreta. Ideaal voor bakken, salades, dips, en desserts. Ontdek ook exclusieve kerstpakketten en geniet van gratis bezorging in Nederland bij bestellingen boven €25,-. Proef de trots van Kreta thuis of in restaurants die onze olijfolie aanbieden.

5. Heilzame Olijfolie en Gezondheidswinst

Preventie van Arteriosclerose en Coronair Hartfalen

Olijfolie speelt een cruciale rol in de preventie van arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen. De heilzame werking op vetmetabolisme, bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen maakt het een waardevolle aanvulling op een gezonde levensstijl. De Mediterrane landen, met hun gebruik van olijfolie, tonen een lager ziektecijfer.

6. Traditie en Trots van Griekse Olijfolie

Internationaal Gewaardeerd Uit Griekenland

Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina delen hun passie voor hoogwaardige olijfolie uit de regio Episkopi op Kreta. Samen met 800 boeren streven ze naar perfectie. Met traditionele plukmethoden van eeuwenoude bomen en moderne productietechnieken biedt Manolakis olijfolie die internationaal geprezen wordt.

7. Eeuwenoude Olijfboomgaarden van Manolakis

Traditionele Pluk voor Uitzonderlijke Kwaliteit

De olijfboomgaarden van Manolakis, generatie op generatie doorgegeven, staan garant voor uitzonderlijke kwaliteit. Stavros weet dat rijpheid essentieel is voor volle aroma’s. Traditionele plukmethoden, zelfs met een hark, voorkomen beschadiging en waarborgen de beste kwaliteit. Met trots, passie en moderne technieken wordt een van de beste olijfolie ter wereld geproduceerd. Autonoom en vastberaden, net als de Griekse trots.

Andreas van Beekhttp://www.houseofcrete.nl