Vraag het aan
Image default
Financieel

Lenen

Te veel lenen

Tot een aantal jaren geleden kon ons financiële geluk niet op, de bomen groeiden tot in de hemel en de verwachting was dat de economie altijd maar zo zou blijven groeien. Het lenen van geld was dan ook helemaal niet moeilijk, bij iedere bank kon u een lening afsluiten en vaak waren deze eigenlijk hoger dan men op kon brengen. Dat gold niet alleen voor een gewone lening, maar ook voor hypotheken. Veel mensen hebben in die tijd een forse hypotheek afgesloten voor de aankoop van hun woning. Vaak lag het geleende bedrag hoger dan de aankoopwaarde, er moesten immers ook nog verbouwingen uitgevoerd worden en nieuw meubilair gekocht worden. En als men het benodigde geld hiervoor niet meteen bij de hypotheek had opgenomen, dan ging men hier wel apart voor lenen. Het lenen van geld werd niet langer gezien als iets wat alleen gedaan werd in uitzonderlijke gevallen, voor grote aankopen of voor noodsituaties. Nee, het werd eigenlijk voor veel mensen een standaard manier om iets wat ze wilden hebben toch meteen te kunnen aanschaffen, ook als ze er het geld op dat moment eigenlijk niet voor hadden. Dat was ook terug te zien in alle winkels waar op afbetaling gekocht kon worden. Natuurlijk is op afbetaling kopen heel erg handig als u even krap bij kas zit, net als het lenen van wat geld bij de bank. Maar in die tijd zijn we wel vergeten dat het ook belangrijk is om te sparen, dat de economie ons niet altijd maar gunstig gezind kan zijn en dat een lening uiteindelijk ook een keer terug betaald moet worden.

Met mate lenen

Dat veel geld lenen grote problemen op kan leveren hebben we door de economische crisis op hardhandige wijze ondervonden. Bedrijven die grote leningen hadden afgesloten zijn failliet gegaan, banken moesten gered worden en veel mensen zijn hun baan kwijt geraakt. Ook mensen die eerder met gemak bij banken geld konden lenen verloren hun baan en kregen grote moeite met het afbetalen van leningen. Als er één les is die we hebben kunnen leren van de crisis, dan is het wel dat het onverstandig is om grote sommen geld te lenen voor zaken die niet meteen broodnodig zijn en waar we eigenlijk nog wel een tijdje zonder gekund hadden. Mensen zijn zelf niet alleen voorzichtiger geworden met het afsluiten van een lening, ook banken zijn vele malen voorzichtiger geworden met het verstrekken van een lening. Toch zult u er niet altijd aan ontkomen om een lening af te sluiten. Sommige zaken zijn nu eenmaal niet te betalen zonder te lenen. Zo is het voor velen niet mogelijk om een eerste auto te kopen zonder daarvoor geld te lenen. Als u bijvoorbeeld net afgestudeerd bent en voor uw eerste baan niet zonder eigen vervoer kunt, dan is het zeker gerechtvaardigd om een lening af te sluiten voor de aankoop van uw eerste bolide. Het is bovendien een investering in uw toekomst die zichzelf wel weer terugverdiend. Hetzelfde geldt voor het kopen van een huis, er is niemand die hiervoor voldoende geld op de spaarrekening heeft staan, dus een hypotheek zal altijd nodig blijven. Maar het is zeker niet verkeerd dat mensen voorzichtiger zijn geworden met kredieten en niet meer zo maar ervoor kiezen om maar wat te lenen bij een bank of kredietverstrekker.

Kies A1B Krediet

Maar toch, ook als u altijd spaart en voorzichtig bent op financieel gebied, kan het gebeuren dat uw spaargeld op een gegeven moment onvoldoende blijkt te zijn. Bijvoorbeeld doordat u vlak na elkaar een aantal grote uitgaven hebt. Stel dat uw auto reparaties nodig heeft die duur zijn en dat ook uw wasmachine kapot gaat. Dan kan het zomaar gebeuren dat de bodem van uw spaarpot in zicht is. Als dan ook nog uw koelkast er de brui aan geeft, dan kunt u eigenlijk niet meer anders dan geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe koelkast. Het is tenslotte erg lastig om zonder een koelkast te leven. Regelt u graag al uw zaken online, dan is A1B Krediet de ideale plaats voor u om geld te lenen. Via hun site kunt u de zaken rondom de lening gemakkelijk regelen. Doordat zij gebruik maken van een handige calculator, weet u bovendien zeker dat u nooit meer leent dan verstandig is. Zo weet u zeker dat u de lening binnen afzienbare tijd weer af kunt lossen. Om te berekenen wat voor u een verstandig bedrag is om te lenen, hoeft u alleen maar in te vullen:

  • wat uw burgerlijke staat is
  • of u thuiswonende kinderen hebt
  • of u in een huurwoning of koopwoning woont, of dat u nog bij uw ouders woont
  • wat uw maandelijkse lasten zijn
  • wat uw maandelijkse inkomsten zijn

Hieruit volgt een bedrag dat voor u verantwoord is om te lenen. De lening kunt u vervolgend heel eenvoudig via internet bij hen afsluiten. U kunt bij hen bovendien verschillende leningen met elkaar vergelijken, de verschillende rentetarieven naast elkaar leggen en de verschillende kredietverstrekkers vergelijken. Op die manier wordt het voor u gemakkelijker om een verantwoorde keuze te maken en niet een te hoog krediet te kiezen. Als het bedrag lager uitkomt dan u eigenlijk nodig hebt, dan is dat vervelend, maar het behoedt u wel voor problemen in de toekomst. Wilt u verantwoordt lenen, dan is A1B Krediet de plaats om naar toe te gaan.

http://www.a1bkrediet.nl/