Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotografie

Interieurfotografie door StudioVHF

Interieurfotografie is samen met productfotografie een van de moeilijkere takken van de fotografie. De vertaling van een driedimensionale ruimte naar een grafisch kloppend en interessant 2 dimensionaal vlak is iedere keer weer een uitdaging. In deze discipline komen verschillende ervaringsgebieden van de fotograaf samen. Een foto van een interieur kan als gebouw of landschap benaderd worden, moet er natuurgetrouw uitzien en moet in zekere zin voldoen aan een aantal compositorische wetten. Vincent Hartman Fotografie heeft jarenlange ervaring op dit gebied.

 

De meest uiteenlopende interieurs worden door de fotograaf door geheel Nederland gefotografeerd. Van een shop in shop concept in het Noorden van het land tot een kapsalon in Limburg, van een juwelierszaak in Rijssen tot een kantoorgebouw van een verzekeraar in Amsterdam. Projectinrichters, Interieurbouwers en Architecten bureau’s hebben de fotograaf van StudioVHF in het Sallandse Heino (gemeente Raalte) inmiddels gevonden.

 

Lijnen en Perspectieven

 

Het menselijk oog heeft het vermogen om een gehele ruimte snel te overzien en ook nog in de juiste verhoudingen. Bij opnames van een ruimte met een camera moeten er altijd keuzes gemaakt worden en compromissen worden gesloten. Indien een ruimte in zijn geheel gefotografeerd moet worden lijkt de ruimte op een foto al gauw groter dan in het echt. Door gebruik van verschillende soorten specialistische objectieven kan een ruimte natuurgetrouw en realistisch gefotografeerd worden. Hierbij wordt gekeken naar looproutes (er belangrijk in de retail), zichtlijnen, wanden, vloeren en plafonds. Vanzelfsprekend moeten wanden en meubels keurig netjes rechtop blijven staan ook al is er voor een hoog of laag standpunt laag gekozen.

 

Detail en sfeer

 

De sfeer in een interieur wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door de inrichting en het gebruik van kleur en accessoires. Als de overzichten gemaakt zijn richt de fotograaf zich op deze details. Hier worden macrotechnieken gebruikt en optische vevreemdingstechnieken om de gedachte van de interieur architect weer te geven. Ook belangrijk is het spelen met kleur en kleurtemperatuur. 

 

Uitlichten

 

Zonodig wordt een ruimte geheel of gedeeltelijk uitgelicht teneinde de contrastverschillen tussen de diverse lichtbronnen en licht van buiten binnen de grenzen te brengen van wat een camera aan kan. Dit kan leuke effecten met zich mee brengen waar daglicht blauw wordt en het interieur natuurlijk oogt.

 

Nabewerking en aflevering

 

Bij de opnames wordt rekening gehouden met de mogelijkheden in digitale nabewerking en kunnen de grenzen van de mogelijkheden opgezocht worden. In een aantal gevallen worden deze grenzen verlegd door contrastomvang verlagende technieken door middel van multi opnamen.

Uiteindelijk ontstaat er een perfect beeld dat er ook nog op extreem groot formaat geweldig goed uit ziet. desgewenst leverren wij de foto’s in het formaat en de kleurruimte die voor de toepassing geschikt is. 

De fotograaf van Vincent Hartman fotografie gaat graag de uitdaging aan om ook uw interieur perfect te fotograferen!