Vraag het aan
Image default
Woning en Tuin

Het verhaal van de Jacuzzi

Rond 1900, emigreerde zeven Italiaanse broers genaamd Jacuzzi naar de Verenigde Staten. Één van hen, Rachele, begon met het maken van vliegtuigen propellers, geïnspireerd op een airshow hij zag op de 1915 Panama Pacific Exposition in de omgeving van San Francisco. Rachele en zijn broers creëerde een vliegtuig productiebedrijf in Berkeley genaamd “Jacuzzi Brothers ‘, die in het bedrijf bleef tot 1976, hoewel hun productlijn de jaren heen veranderd.

In 1925, als gevolg van een crash van een van hun vliegtuigen in 1921 en route tussen Yosemite en San Francisco, waar broer Giocondo gedood, Jacuzzi Brothers gestopt met het maken van vliegtuigen. Rachele draaide het bedrijf de know-how in het maken van hydraulische pompen vliegtuig naar de productie van een nieuw soort van diepe put agrarische pomp.

In 1948, broer Candido gebruikt de expertise van het bedrijf in pompen om een dompelpomp bad pomp voor zijn zoon, die reumatoïde artritis had opgelopen in 1943, op de leeftijd van 15 maanden, waarvan de oorzaak van de jongen aan chronische pijn te ontwikkelen. De jongen kreeg regelmatige hydrotherapie behandelingen bij lokale ziekenhuizen maar Candido kon niet staan ​​om te zien dat zijn zoon lijdt tussen de therapeutische bezoeken. Hij realiseerde zich dat de agrarische waterpompen die Jacuzzi Brothers maakten voor industrieel gebruik kan worden aangepast aan zijn zoon rustgevende whirlpool behandelingen in de kuip thuis geven. Jacuzzi Brothers op de markt gebracht deze pomp, model J-300, in 1955 De zoon, Kenneth Jacuzzi, uiteindelijk begon het bedrijf te runnen. Tijdens deze periode, werd Jack Benny ingehuurd als een woordvoerder van jacuzzi.

In 1955, het bedrijf besloten om de Jacuzzi op de markt als therapeutische hulp, het te verkopen in bad-shops. Om een ​​beetje reclame voor het onbekende product te genereren, werden draagbare jacuzzi’s opgenomen in de geschenken gegeven aan deelnemers op tv’s “Queen for a Day”. Het werd geworpen als opluchting voor de versleten huisvrouw. Als Hollywood-sterren als Randolph Scott en Jayne Mansfield, die beslist niet versleten waren, begonnen met het aanbieden getuigenissen, de jacuzzi whirlpool begon zijn legendarische bekendheid te verwerven.

In 1968, Candido Jacuzzi bedacht en gebracht naar de eerste self-contained, volledig geïntegreerd bubbelbad op de markt door de integratie van jets in de zijkanten van het bad. Zie patent # 3297.025 ingediend januari 10, 1967 Een nieuwe industrie en het tijdperk van de whirlpool badplezier werd geboren. De jacuzzi werd een symbool van een luxueuze levensstijl. Honderdduizenden Jacuzzi portables zijn geïnstalleerd, zowel binnen als buiten, in recreatiecentra en particuliere woningen.

Eigenlijk, het bubbelbad was nog steeds vooral een nevenactiviteit bij Jacuzzi Brothers. Veruit het grootste deel van de inkomsten van Jacuzzi Brother’s kwam uit de verkoop van water pompen, marien jets, en het zwembad apparatuur. De J-300 pomp is draagbaar en in elk bad ruimte kan worden geplaatst. De medische gemeenschap zag meteen de voordelen van dit product voor hun hydro-therapeutische programma’s. Fysiotherapeuten en Orthopedisten zou het gebruik voorschrijven in klinieken en in de woning. Hollywood beroemdheden begonnen met het maken persoonlijk gebruik van hen, waardoor verdere populariteit.

Jacuzzi branded hot tubs, baden, douches, toiletten, wastafels, en accessoires worden vaak gevonden in woonhuizen, hotels, en aan boord van cruiseschepen en zijn populair geworden in high-end spa’s over de hele wereld. Jacuzzi producten worden verdeeld in ongeveer 60 landen wereldwijd.

De familiegeschiedenis is het klassieke verhaal van Europese immigranten die naar Amerika en het leven van de American Dream. Ze kwamen uit Italië in het begin van 1900. Ze begonnen met het plukken van sinaasappels en het bouwen van kleine vliegtuigen met vaste vleugels. Ze bouwden een unieke propeller bekend als de “Jacuzzi tandenstoker.” Zij bouwden de eerste gesloten cabine eendekker, die werd gebruikt door de US Postal Service om passagiers te vervoeren van de San Francisco Bay Area naar Yosemite National Park.

Door hun kennis en ervaring in het ontwerpen in pompen vliegtuigen, keerden zij hun aandacht op de noodzaak van de landbouwbevolking voor grondwater. In 1925, de broers Jacuzzi revolutie in de pomp-industrie door het ontwerpen van de meest efficiënte pomp van het tijdperk. Zij ontvingen een gouden medaille op de California State Fair in 1930 voor hun nieuwe design.

In 1968, Candido Jacuzzi de wereld kennismaken met de “Romeinse bad.” Dit was het eerste geïntegreerde bubbelbad. Zijn gepatenteerde jets, geplaatst langs de zijkanten, produceerde een 50/50 lucht-water verhouding verstrekken van een ervaring als geen tevoren. Dezelfde gepatenteerde mengverhouding is nog steeds een handtekening kenmerk van de hedendaagse Jacuzzi jets. Suzanne Somers, dan een model, werd gebruikt in een aantal van de eerste gedrukte advertenties gepubliceerd door jacuzzi.

In de vroege jaren 1970, produceerde het bedrijf grotere eenheden met ingebouwde verwarming en filtersystemen. Dit was het begin van de spa-industrie zoals we die nu kennen. Vrienden en familie waren nu uitgenodigd om de ervaring van een vakantie in hun eigen achtertuin te delen. Verhuizen naar de jaren 1980, het bedrijf de productlijn uitgebreid met de modellen die in de multi-use configuraties werkte als Jacuzzi. Deze modellen kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd.

De Jacuzzi Spas Internationale assemblagefabriek is gelegen in Chino, Californië. Deze plant was de eerste ISO 9001 gecertificeerd hot tub productiefaciliteit in de wereld. Het heeft de capaciteit van de productie tot 300 spa’s per dag voor hun binnenlandse en export zakelijke behoeften. Hun productlijn heeft vele unieke kenmerken, zoals gepatenteerde jets, regenboog watervallen, synthetische zonwerende gevelbeplating, stereo’s, ergonomische stoelen, triple-layered schelpen, volledige isolatie, en een stevige ABS panbodem.
Jacuzzi van vandaag de dag één nog steeds één van de topspelers op Jacuzzi en bubbelbad gebied.

http://www.sunspabenelux.nl