Vraag het aan
Image default
Aanbiedingen

Goed omgaan met je koe en haar product

In Nederland zijn er ontzettend veel boeren te vinden. De grootste groep onder die boeren zijn veeboeren, en dan vooral boeren die koeien bezitten om melk of vlees te produceren. Echter komt het het meeste voor dat de koeien worden gehouden om melk te kunnen produceren. Nu zijn koeienmelk en producten die met koeienmelk gemaakt worden essentieel voor de Nederlandse economie, omdat wij Nederlanders er veel van consumeren, en ook omdat deze producten een van onze meest belangrijke exportproducten zijn.

Koeien houden is echter niet zo makkelijk dan het lijkt, omdat het veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Zo heb je natuurlijk te maken met echte, levende dieren, die fungeren als een productiemachine. Daarnaast is je productie bederfelijk, waardoor het erg belangrijk is dat de melk die de koeien produceren zo snel mogelijk koel wordt gehouden, door middel van een goede voorkoeler. Deze voorkoeler zal er voor zorgen dat de melk direct wordt gekoeld wanneer de koe wordt gemolken. Daardoor zal de houdbaarheid van de melk worden verlengt tot het moment waarop de boer het proces van sterilisatie of pasteurisatie in gang zet. Daarnaast is een voorkoeler erg milieuvriendelijk, waardoor de overheid je ook nog eens beloont met een goede subsidie.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je naast een goede behandeling van de melk ook goed omgaat met de dieren die je houdt. Zo is een goede cowhouse dan ook essentieel, omdat deze zorgt voor comfort. De cowhouse zal er voor moeten gaan zorgen dat het dier minstens drie meter rondom geboden wordt. Dit is de ruimte die een koe nodig heeft om zich goed op haar gemak te kunnen voelen, en makkelijk op te kunnen staan. Door de koe haar natuurlijke ruimte te bieden kun je voorkomen dat de koe te lang op een plek blijft liggen en daarmee last krijgt van haar gewrichten of lelijke doorligplekken krijgt.

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl